NATO vadovas padėkojo Baltijos šalių dangų saugantiems pilotams

Naujasis NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas Lenkijoje apsilankė aviacijos bazėje, kurios pilotai ką tik baigė dalyvavimą NATO oro policijos misijoje. NATO vadovas padėkojo naikintuvų pilotams už tą darbą, kurį jie nuveikė virš Baltijos šalių.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas padėkojo Oro policijos misiją atliekantiems naikintuvų pilotams.<br>NATO nuotr.
NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas padėkojo Oro policijos misiją atliekantiems naikintuvų pilotams.<br>NATO nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2014, 10:38 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 7:56 AM

Kaip savo pranešime rašo NATO, pirmadienį apsilankęs Lasko aviacijos bazėje Lenkijoje išreiškė pagarbą Aljanso naikintuvų pilotams, saugantiems Baltijos šalių oro erdvę. Būtent Lasko bazėje dislokuoti naikintuvai ir jų pilotai ką tik baigė savo misijos dalį Baltijos šalyse.

Į susitikimą su NATO generaliniu sekretoriumi Lenkijoje buvo atskridę ir dabar NATO oro policijos misiją vykdantys pilotai. Šiuo metu NATO oro policijos misiją vykdo Portugalijos karinių oro pajėgų kariai šešiais naikintuvais F-16 „Fighting Falcon“, juos misijoje sustiprina Kanados karališkųjų oro pajėgų kariai keturiais naikintuvais F-18 „Hornet“.

Tuo pat metu NATO oro policijos misiją atlieka Vokietijos naikintuvai „Eurofighter Typhoon“, kylantys iš Emario bazės Estijoje, ir Nyderlandų naikintuvai F-16, kylantys iš Lenkijos.

„Jūs dirbate svarbų darbą. Jūs esate iš skirtingų šalių, bet jūs visi siunčiate vieną labai aiškią žinią - NATO yra čia. NATO yra čia, kad gintų. NATO yra čia, kad gintų visus partnerius", - naikintuvų pilotams sakė J.Stoltenbergas.

Lasko bazėje NATO vadovas apžiūrėjo naikintuvus, kurie buvo ir yra naudojami Oro policijos misijoje. Jis taip pat apsilankė pirmą kartą šioje bazėje nusileidusiame NATO žvalgybiniame orlaivyje E-3A „AWACS“.

Prieš vizitą į Lasko bazę, J.Stoltenbergas lankėsi Varšuvoje, kur susitikęs su Lenkijos vadovais ir atsakydamas į Rusijos niurzgėjimus dėl didėjančio Aljanso karių skaičiaus Baltijos šalyse pareiškė, jog NATO savo pajėgas gali dislokuoti ten, kur tik norės.

Nuo pat Ukrainos krizės pradžios NATO pastebimai stiprina savo įsipareigojimus kolektyvinei gynybai prie savo rytinių sienų, rašoma NATO pranešime. Velso aukščiausio lygio susitikime NATO nusprendė dar labiau didinti savo buvimą ore, ant žemės ir vandenyje, taip pat tęsti savo karinį aktyvumą rotaciniu pagrindu rytinėje Aljanso dalyje. NATO taip pat toliau įsipareigoja nesilpninti NATO oro policijos misijos virš Baltijos šalių, tęsti AWACS skrydžius virš Lenkijos ir Rumunijos, toliau regione rotuoti karius, dalyvaujančius bendrose pratybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.