Pareigūnai nustatė, kas pražudė meškutę Niujorko centre

Negyva jauniklė meška, rasta

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2014, 12:41 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 4:04 AM

Maždaug šešių mėnesių amžiaus negyva jauniklė, rasta pirmadienį vienoje didžiausio Manhatano parko pievelėje, suglumino aplinkosaugos specialistus ir policiją, kuri aiškinasi, kaip ten pateko šis gyvūnas.

Niujorko valstijos aplinkos apsaugos departamentas, antradienį atlikęs žvėries palaikų tyrimą, nurodė, kad meškutė žuvo dėl „traumos, sukeltos smūgio buku daiktu, atitinkančio susidūrimą su motorine transporto priemone“.

Departamentas pridūrė tiriantis potencialų baudžiamąjį nusikaltimą – „neregistruoto lokio neteisėtą laikymą, pervežimą ir išmetimą“.

Žuvusi patelė svėrė 30 kilogramų ir buvo apie šešių mėnesių amžiaus, pažymėjo tyrėjai.

Niujorko policija informavo, kad ant gyvūno kūno buvo sumušimų ir nubrozdinimų žymių ir kad jos padalinys, kovojantis prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, tiria šį incidentą.

Centrinio parko lankytojai, kurie toje žaliojoje teritorijoje bėgioja, ateina pailsėti, atsiveda pažaisti vaikus arba vedžioja savo šunis, buvo sukrėsti dėl šio įvykio.

Centriniame parke lokiai negyvena, o joks miesto zoologijos sodas nepranešė apie dingusį žvėrį, todėl keliamos prielaidos, kad ši meškutė galbūt žuvo kitoje vietoje.

„Labai neįprasta, – vienas pagyvenęs parko lankytojas, vedžiojantis savo šunį, sakė televizijai NBC. – Gyvenu Niujorke visą gyvenimą ir eidavau į Centrinį parką su visokiais šunimis, bet niekada nemačiau lokio.“

Praeitą mėnesį vienas 22 metų vaikinas praeitą mėnesį buvo mirtinai sudraskytas lokio, kai vaikštinėjo su draugais miškuose Naujajame Džersyje, už valandos kelio nuo Niujorko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.