Šiaurės Korėjos lyderis pasitraukė iš sostinės?

Ministras nedetalizavo, kur tiksliai galėtų būti Kim Jong-unas.

Šiaurės Korėjos lyderio likimas kol kas neaiškus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šiaurės Korėjos lyderio likimas kol kas neaiškus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2014, 10:51 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 4:45 AM

„Kiek žinau, Kim Jong-unas yra tam tikroje vietoje į šiaurę nuo Pchenjano“, – sakė gynybos ministras Han Min-koo, kai parlamentarai atvyko į jo darbovietę su eiline parlamento inspekcija dėl kariškių reikalų.

Ministras nedetalizavo, kur tiksliai galėtų būti Kim Jong-unas.

„Gavau patikimos informacijos iš mūsų gynybos žvalgybos būstinės“, – sakė Han Min-koo, kurį citavo naujienų agentūra „Yonhap“. Oficialaus Gynybos ministerijos komentaro nebuvo.

Kad Kim Jong-unas nesirodo viešumoje, išprovokavo spėliojimų apie kažkokią sekinančią ligą ir net gandus apie perversmą Pchenjane.

Nepaaiškinamas Šiaurės Korėjos lyderio nebuvimas trikdė ir šeštadienį įvykusį netikėtą trijų jo aukščiausio rango pareigūnų ir padėjėjų vizitą Pietų Korėjoje.

Pietų Korėjos susivienijimo ministras Ryoo Kihl-jae, susitikęs su delegacija, sekmadienį sakė, jog vienas jos narių Kim Yang-gonas, tvirtino, kad jaunasis lyderis jokių sveikatos problemų neturi.

„Nėra jokių problemų dėl sekretoriaus Kim sveikatos“, – sakė Kim Yang-gonas, kurį citavo Ryoo Kihl-jae.

Nepateikta jokio paaiškinimo dėl to, kodėl Kim Jong-unas nesirodo viešumoje nuo rugsėjo 3-iosios, kai su žmona lankėsi koncerte.

Prieš jo dingimą valstybinė televizija parodė reportažą, kuriame buvo matyti, kad jis aiškiai šlubuoja.

Kim Jong-unas, kuriam, kaip manoma, yra 30 ar 31 metai, daug rūko ir pastebimai priaugo svorio nuo to laiko, kai po tėvo Kim Jong-ilo mirties 2011 metais tapo aukščiausiuoju Šiaurės Korėjos lyderiu.

Prieš Kim Yang-gono komentarą vienintelė Šiaurės Korėjos informacija buvo žiniasklaidos pranešimas, kad Kim Jong-unas patiria „diskomfortą“.

Kim Jong-uno nedalyvavimas antrojoje Šiaurės Korėjos marionetinio parlamento sesijoje praėjusį mėnesį pakurstė spėliojimų, kad jis rimtai serga arba yra sužeistas.

Šiaurės Korėjos lyderiams kuriam laikui dingti iš viešumos jokiu būdu nėra naujiena, tačiau tai labiau krinta į akis Kim Jong-uno atveju, nes jis ypač daug figūruodavo žiniasklaidoje.

Svarbus bus penktadienis, kai Šiaurės Korėja švęs valdančiosios Darbininkų partijos įkūrimo metines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.