Australė slaugė galimai užsikrėtė Ebolos virusu

Viena australė savanorė ketvirtadienį buvo tikrinama dėl Ebolos viruso infekcijos, kai jai

Raudonojo Kryžiaus savanorei slaugei ketvirtadienio rytą prasidėjo „lengva karštinė“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Raudonojo Kryžiaus savanorei slaugei ketvirtadienio rytą prasidėjo „lengva karštinė“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2014, 11:49 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:41 AM

Kvynslando valstijos vyriausioji sveikatos apsaugos pareigūnė Jeanette Young sakė, kad 57 metų Raudonojo Kryžiaus savanorei slaugei ketvirtadienio rytą prasidėjo „lengva karštinė“, todėl ji kreipėsi į Kernso ligoninę ir buvo izoliuota.

Tos moters kraujo mėginys buvo lėktuvu išsiųstas į Brisbaną, o tyrimų rezultatų tikimasi sulaukti penktadienį.

„Yra (infekcijos) potencialas – būtent dėl to reaguojame labai rimtai“, – pažymėjo J.Young, pridūrusi, kad ta slaugė sakė, jog dirbdama Siera Leonėje visada naudodavosi apsaugos priemonėmis.

„Nežinome, ar ji užsikrėtusi (Ebolos virusu), tačiau ji bendravo su ta liga sergančiais žmonėmis, kai dirbo Siera Leonėje, o dabar jai išsivystė lengva karštinė“, – nurodė pareigūnė.

Australijoje keliems žmonėms, grįžusiems po kelionių į Afriką, pasireiškė simptomai, panašūs į būdingus Ebolos infekcijai, tačiau kol kas nebuvo patvirtintas nei vienas užsikrėtimo ta liga atvejis.

Moteris, kurią vietos žiniasklaida įvardijo kaip Sue-Ellen Kovack, grįžo į Australiją praeitą savaitgalį ir visą laiką buvo karantine savo namuose.

Taip buvo elgiamasi dėl vyriausybės nustatytos tvarkos, jog visi žmonės, galbūt turėję kontaktų su Ebolos virusu užsikrėtusiais pacientais, turi būti 21 paros trukmės karantine savo namuose.

„Ji viską darė tinkamai. Ji grįžo į šalį ir tuo metu visiškai gerai jautėsi – jai nepasireiškė jokie simptomai, jokia karštinė“, – aiškino J.Young.

„Tik šį rytai jai pakilo nedidelis karštis. Ji nesilankė Kernso bendruomenėje – ji buvo izoliuota namuose, ilsėdamasi, – pridūrė pareigūnė. – Nei vienai bendruomenei visiškai nereikia nerimauti.“

Didžiausias pasaulyje Ebolos viruso protrūkis šiemet pareikalavo 3 865 žmonių gyvybių, o iš viso užsikrėtė bent 8 033 žmonės – daugiausiai Liberijoje, Siera Leonėje ir Gvinėjoje, rodo Pasaulinės sveikatos organizacijos naujausia statistika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.