Numuštame „Malaysia Airlines“ lėktuve buvo likę gyvųjų?

Vakar Olandijos užsienio reikalų ministras Fransas Timmermansas pranešė, kad viena iš Ukrainoje numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo keleivių buvo rasta su deguonies kauke. Tai reiškia, jog po to, kai raketa išskaidė lėktuvą į gabalus, bent vienas jame sėdėjęs keleivis kritimo metu dar buvo gyvas, praneša portalas „Volkskrant“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2014, 10:58 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 1:14 AM

Iki šiol buvo manoma, kad keleiviai nematė artėjančios raketos, o įvykus susidūrimui jie iš karto prarado sąmonę. Tačiau tokie spėliojimai nepasiteisino ant aukos veido radus deguonies kaukę – keleivis turėjo laiko ją užsidėti.

„Jų paskutinės gyvenimo akimirkos turėjo būti siaubingos. Likę gyvi po susidūrimo žinojo, jog lėktuvas neišvengiamai nukris. Ar jie laikė savo artimųjų rankas, žiūrėjo vienas kitam į akis paskutinį kartą? Niekada to nesužinosime“, – apgailestavo F.Timmermansas.

Lėktuvu skrido 298 keleiviai, tarp kurių buvo 196 olandai. Ištyrus katastrofos vietą ir aplinkybes buvo teigiama, jog visi jie žuvo iš karto po susidūrimo ore ir negalėjo paskutinį kartą atsisveikinti.

Ekspertai tvirtina, jog lėktuvas susidūrė su kitais objektais. Teigiama, jog smūgis buvo toks stiprus, kad lėktuvas į gabalus sudužo dar būdamas ore.

F.Timmermansas taip pat sakė, jog didžiuojasi Olandijos gyventojais, kurie tinkamai sureagavo į tragediją. Jis pasakojo ir pats sulaukęs nacionalinės padėkos už savo reakciją į lėktuvo katastrofą.

Tačiau tyrimai ir aukų paieškos dar nėra baigti.

„Stengiamės, kad visi žuvusių olandų kūnai būtų pargabenti į mūsų šalį“, – teigė F.Timmermansas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.