Meksikoje areštuotas Chuareso narkotikų kartelio vadeiva

Meksikos policija ketvirtadienį

Meksikos policija ketvirtadienį areštavo Chuareso narkotikų kartelio bosą Vicente Carrillo Fuentesą, žinomą „El Viceroy“ pravarde.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Meksikos policija ketvirtadienį areštavo Chuareso narkotikų kartelio bosą Vicente Carrillo Fuentesą, žinomą „El Viceroy“ pravarde.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-10-10 12:24, atnaujinta 2018-01-27 20:57

Per jo vadovaujamos gaujos karus su konkuruojančiais narkotikų kontrabandininkų karteliais žuvo tūkstančiai žmonių.

V.Carrillo Fuentesas, vilkėjęs mėlynos spalvos marškinėlius trumpomis rankovėmis ir džinsus, Meksiko oro uoste buvo pravestas pro filmuojančias televizijos kameras ir kaukėto federalinės policijos pareigūno įsodintas į sraigtasparnį.

Vėliau parodytame viename televizijos reportažų jis tvirtino nieko nenužudęs.

51 metų dramblotas ir pražilęs V.Carrillo Fuentesas buvo be plonų juodų ūsų, su kuriais jis įamžintas senose nuotraukose.

Šio žiauraus nusikaltėlio areštas yra dar viena svarbi pergalė prezidentui Enrique Penai Nieto (Enrikei Penjai Njetui) kovoje su stipriausiais narkotikų karteliais, pasiekta tokiu metu, kai šalis kunkuliuoja pykčiu dėl numanomo Meksikos pietuose dingusių 43 studentų nužudymo. Įtariama, kad žudynes surengė Gerero valstijoje veikianti narkotikų kontrabandininkų gauja, kuriai padėjo policija.

V.Carrillo Fuentą federalinė policija sulaikė prie patikrinimo posto Toreone, šiaurinės Koahuilos valstijos mieste, žvalgybos darbo dėka, sakė nacionalinio saugumo komisaras Monte Alejandro Rubido.

Narkotikų kartelio vadeiva buvo su apsaugininku, kuris taip pat sulaikytas. Per operaciją šaunamieji ginklai nebuvo panaudoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.