Ebola užsikrėtusios slaugės būklė pagerėjo

Jos būklė „sunki, tačiau gerėja“, pridūrė jis.

Slaugė Teresa Romero jaučiasi gerokai geriau negu vakar.<br>AFP nuotr.
Slaugė Teresa Romero jaučiasi gerokai geriau negu vakar.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2014, 4:25 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:34 PM

Slaugė Teresa Romero jaučiasi „gerokai geriau negu vakar. Jos būklė per naktį pagerėjo. Ji yra sąmoninga ir retkarčiais kalba, kai būna gerai nusiteikusi“, – šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Jos būklė „sunki, tačiau gerėja“, pridūrė jis.

Penktadienio vakarą gydytojai Madride pradėjo T.Romero terapiją eksperimentiniais vaistais „ZMapp“, sakė AFP pašnekovas.

Kol kas nėra vakcinos arba patvirtintų vaistų Ebolos viruso infekcijos, tačiau „ZMapp“ yra vienas iš kelių preparatų, kuriuos ruošiamasi pagreitinta tvarka pripažinti tinkamais naudoti.

Spalio 6-ąją T.Romero tapo pirmuoju žmogumi, pripažintu užsikrėtusiu Ebolos virusu už Afrikos ribų. Šis virusas sukelia mirtinai pavojingą hemoraginę karštinę.

Manoma, kad ji užsikrėtė rugsėjo pabaigoje vienoje Madrido ligoninėje, slaugydama vieną ispanų misionierių, kuris buvo parskraidintas į tėvynę po to, kai užsikrėtė Ebolos virusu Afrikoje.

Taip pat pranešta, kad į Madrido Carlos III (Karlo III) ligoninę penktadienį atvežti stebėjimui dar trys asmenys: T.Romero slaugytoja, kirpėja bei ligoninės valytoja.

Vyriausybės panešime šeštadienį nurodoma, kad nė vienam iš 16 karantine esančių amenų, tarp kurių yra ir T.Romero vyras, penki gydytojai bei penkios slaugės, Ebolos simptomų nenustatyta

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.