Nušovus dar vieną paauglį Fergusone atsinaujino protestai

JAV Fergusono mieste šimtai

Neramumai Fergusone prasidėjo po to, kai neginkluotą Michaelą Browną rugpjūčio 9-ąją vidury dienos nušovė baltaodis policininkas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Neramumai Fergusone prasidėjo po to, kai neginkluotą Michaelą Browną rugpjūčio 9-ąją vidury dienos nušovė baltaodis policininkas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-10-11 16:16, atnaujinta 2018-01-27 17:34

Neramumai Fergusone prasidėjo po to, kai neginkluotą Michaelą Browną rugpjūčio 9-ąją vidury dienos nušovė baltaodis policininkas. Protestuotojai reikalauja, kad jaunuolį nušovęs pareigūnas Darrenas Wilsonas būtų suimtas ir teisiamas už žmogžudystę.

M. Browną laidotuvės vyko rugpjūčio 25 dieną. Per dvi savaites trukusius neramumus Fergusone buvo sulaikyta per 200 žmonių.

Šiuo metu Sent Luiso rajone įtampa vėl pakilo, nes trečiadienį čia policijos pareigūno nušautas dar vienas paauglys. Policija riaušių metu naudoja pipirines dujas bandydama išsklaidyti protestuotojus, įsiutusius dėl Vonderrito Myerso žūties. Pareigūnai teigia, kad V. Majersas pirmas šovė į teisėsaugos atstovą, tačiau žuvusio jaunuolio tėvai sako, kad jis buvo neginkluotas ir kaltina policiją rasizmu.

Protesto organizatoriai teigia, kad savaitgalio akcija siekiama „šalyje sukelti judėjimo prieš policijos smurtą bangą“. „Esame čia tam, kad atneštume taiką, atkurtume teisybę, panaikintume visus įmanomus užkardus jau žuvusių vardu“, - teigia vienas iš aktyvistų Montague Simmonsas. Organizatoriai ragino dalyvauti protesto akcijoje žmones iš visų Jungtinių Valstijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.