Honkongo policija susirėmė su protestuotojais

Honkongo protestuotojai

Tai buvo viena didžiausių smurto apraiškų nuo to laiko, kai Honkonge prasidėjo mitingai, kuriuose dalyvavo didžiulės minios.<br>AP nuotr.
Tai buvo viena didžiausių smurto apraiškų nuo to laiko, kai Honkonge prasidėjo mitingai, kuriuose dalyvavo didžiulės minios.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2014, 8:59 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 7:55 AM

Konfrontacija kilo per policijos operaciją, kurios tikslas buvo likviduoti naujai pastatytas barikadas vienoje pagrindinių gatvių netoli miesto vyriausybės būstinės.

Skydais ir lazdomis ginkluotų policijos pareigūnų siena prieš aušrą patraukė minios link. Protestuotojai rankose laikė skėčius, kurie tapo jų kovos už visapusišką demokratiją simboliu.

Policininkai kumščiais ir lazdomis stūmė atgal protestuotojus, kurie atsisakė atsitraukti, purškė jiems į veidus paprikinį purškalą.

Kiti protestuotojai per tas chaotiškas scenas buvo prispausti prie žemės, surakinti antrankiais ir nutempti; kai kurie protestuotojai ir pareigūnai buvo sužeisti.

Policija pranešė, kad per operaciją buvo areštuoti 45 žmonės: 37 vyrai ir aštuonios moterys.

Per valandą policija atgavo Lung Vo gatvės, esančios už kelių metrų nuo Honkongo vykdomojo vadovo Leung Chun-Yingo biuro, kontrolę ir nutraukė trumpai tetrukusį užėmimą, kurį protestuotojai surengė diena anksčiau.

Tai buvo viena didžiausių smurto apraiškų nuo to laiko, kai Honkonge prasidėjo mitingai, kuriuose dalyvavo didžiulės minios. Protestuotojai reikalauja Pekino suteikti šiam pusiau autonominiam miestui teisę rengti laisvus rinkimus.

Kinija griežtai laikosi nuostatos, kad tvirtins kandidatus Honkongo kito vadovo rinkimuose 2017 metais, o protestuotojai tai vadina sufalsifikuota demokratija.

Nors aktyvistai buvo giriami dėl mandagumo ir organizacinių įgūdžių, jie sukėlė didelio masto trikdžius šiame itin tankiai apgyvendintame mieste, kuris garsėdavo savo stabilumu. Dėl to kildavo pikti ir, kartais, smurtiniai konfliktai tarp demonstrantų ir vyriausybės šalininkų, o tai, savo ruožtu, išprovokavo kaltinimus, kad valdžia pasitelkia samdytus banditus neramumams kelti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.