Niujorkiečiams įgriso viską graužiančios žiurkės

Susidūrimo su ligas platinančiais graužikais atvejų šiemet Niujorke padaugėjo 10 proc. Galbūt šis skaičius ir neįspūdingas, bet niujorkiečiams rūpi ne procentai, o tai, kad dėl žiurkių padėtis mieste jau nevaldoma, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „The Daily Telegraph“ informacija.

Prieš nevaldomą žiurkių plitimą Niujorke vietos gyventojai rengia ir protestus.
Prieš nevaldomą žiurkių plitimą Niujorke vietos gyventojai rengia ir protestus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-15 07:55, atnaujinta 2018-01-27 07:55

Žiurkės Niujorkui nėra jokia naujiena – šio didžiausio JAV miesto reputaciją visuomet gadino gatvėse šmirinėjantys graužikai.

Turistus žiurkės baugina tiek populiariame Centriniame parke, tiek kituose užsieniečių gausiai lankomuose Manhatano objektuose. Tačiau pastaraisiais metais padėtis tapo nepakenčiama – įsidrąsinusios žiurkės jau pradėjo rodytis ten, kur jų senokai niekas nematė, – prabangiuose gyvenamuosiuose namuose, biuruose ir restoranuose.

Per šiuos metus buvo užfiksuoti 24 586 skundai dėl pastebėtų žiurkių – net 2 tūkst. daugiau negu pernai. O kur dar atvejai, kurių žmonės nepraneša specialiosioms tarnyboms ir bando išvyti graužikus patys.

„Žiurkės yra kasdienis įžeidimas niujorkiečiams – jos laksto žmonėms po kojomis ant šaligatvių, veržiasi į namus, kur miega vaikai, ir plūsta į restoranus“, – rėžė vyriausiasis pareigūnas, atsakingas už miesto tarnybų auditą, Scottas Stringeris. – Būtent miesto gyventojams žiurkės kelia didžiausią pavojų, mat jos platina įvairias užkrečiamąsias ligas.“

Kas kaltas? Žvilgsniai krypsta į miesto Sveikatos ir higienos departamentą, kurio programa suvaldyti žiurkių plitimą akivaizdžiai sužlugo. Tokią išvadą pateikę auditoriai biurokratus privertė ne pasitempti, o tik supykdė.

Departamento atstovai pareiškė, kad niekas esą neatsižvelgia į specialistų siūlomus patarimus, kaip kovoti su žiurkėmis, – dalis šių patarimų dalijama telefonu ir internetu, o tik masinių žiurkių atakų atveju atvyksta graužikų naikintojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.