Rusijoje – naujas apynasris žiniasklaidai

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas

Rusiški laikraščiai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusiški laikraščiai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2014, 8:07 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 4:22 AM

Šį įstatymą Dūma priėmė rugsėjo 26 dieną, o spalio 1 dieną jį patvirtino Rusijos Federacijos Taryba.

Dabar galiojančiame įstatyme numatyta, kad užsienio kapitalo dalis visuomenės informavimo priemonėse – radijuje ir televizijoje – negali viršyti 50 proc. ir šis apribojimas nėra taikomas spaudai.

Po įstatymo pataisų priėmimo apribojimas bus taikomas visoms priemonėms, įskaitant spaudą ir internetinius leidinius, tačiau bus netaikomi projektams, kuriems nereikia visuomenės informavimo priemonių licencijos.

Įstatymo nuostatų siūloma netaikyti toms žiniasklaidos struktūroms, kurios buvo sukurtos tarptautinių sutarčių pagrindu.

Užsienio kapitalo apribojimai įsigalios nuo 2016 metų sausio 1 dienos. Numatomas pereinamasis laikotarpis iki 2017 metų vasario 1 dienos, per kurį žiniasklaidos priemonių savininkai galės prisitaikyti prie keliamų reikalavimų, o nauji duomenys apie tokių įmonių savininkus ir steigėjus ne vėliau kaip iki 2017 metų vasario 15 dienos turi būti perduoti federalinei ryšių, informacinių technologijų ir masinių komunikacijų srities priežiūros tarnybai (Roskomnadzor).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.