A. Lukašenka patikino: „Problemų santykiuose su Rusija nėra!“

Susitikime su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu, Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka patikino, kad dvišaliai santykiai ir Eurazijos sąjungos projektas vystosi puikiai, skelbia charter97.org.

Susitikime su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu, Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka patikino, kad dvišaliai santykiai ir Eurazijos sąjungos projektas vystosi puikiai.<br>RIA Novosti nuotr.
Susitikime su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu, Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka patikino, kad dvišaliai santykiai ir Eurazijos sąjungos projektas vystosi puikiai.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2014, 5:41 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 4:49 AM

Baltarusijos lyderis pripažino, kad pastaruoju metu dažnai sulaukia klausimų dėl dvišalių santykių ir bendrų projektų ateities.

„Aš galiu drąsiai pasakyti, kad jei Eurazijos sąjunga su Rusija pasieks tokį santykių lygį, kokį turime mes baltarusiai, tada nekils jokių bėdų išlaikant dvi struktūras.

Kol kas mes neturime bendrų politinių, diplomatinių ar karinių sprendimų kaip sąjunga, tačiau manau, kad ekonomine prasme esame pavyzdys ir judėsime taip toliau ir kitomis kryptimis“, – patikino A.Lukašenka.

„Neketiname atsipalaiduoti ir judėsime didesnės integracijos link, gerinsime reglamentavimo sistemą, darysime viską, kas naudinga abiem mūsų tautoms“, – teigė Baltarusijos lyderis, pridurdamas, kad nesutarimai sprendžiami greitai ir pragmatiškai.

„Duok dieve, kad ir toliau taip sutartume“, – tokiais žodžiais susitikimą su Rusijos premjeru ir vicepremjeru Arkadijumi Dvorkovičiumi baigė paskutiniuoju Europos diktatoriumi vadinamas A.Lukašenka.

D.Medvedevas sutiko su Baltarusijos prezidentu, pasidžiaugdamas, kad glaudžių dvišalių santykių dėka lengviau integruotis ir kitoms Eurazijos sąjungos narėms. Pasak jo, tikslas nėra kurti vieną nuomonę apie viską turinčią organizaciją, tačiau bent jau pradžiai suvienyti šalis ekonomine prasme.

„Visi pagrindiniai klausimai išspręsti. Kad periodiškai iškyla naujų – normali padėtis. Dabar mūsų užduotis – padidinti perkybinį bendradarbiavimą. Baltarusijos įmonėms, gamintojams galime pasiūlyti plačią Rusijos rinką, ypač maisto produktų srityje“, – tikino Rusijos premjeras.

Politikos ekspertai pastebi, kad Baltarusijos prezidentas Ukrainos krizės akivaizdoje stengiasi kuo labiau sutvirtinti savo įvaizdį ir parodyti, jog Baltarusija pasirengusi atlikti tarpininko tarp Rusijos ir kitų Eurazijos valstybių vaidmenį.

Parengė Paulius Gritėnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.