Povandeninės rusų slėpynės Švedijoje – liudininku tiki ne visi

Vos prieš keletą dienų, įsibėgėjus Rusijos povandeninio laivo paieškoms Švedijos vandenyse, internete buvo paviešinta visų dėmesio sulaukusi nuotrauka. Joje iš vandens kyšantį neįprastai atrodantį objektą užfiksavo liudininkas. 27-erių švedas neatskleidė savo vardo, tačiau iš pirmų lūpų papasakojo viską taip, kaip buvo iš tikrųjų, skelbia švedų portalas „Aftonbladet“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-21 13:18, atnaujinta 2018-01-25 06:03

„Tai buvo povandeninis laivas – esu visiškai tuo tikras“, – pasakojo liudininkas, pasivadinęs Eriku.

Objektą, kyšantį vandens paviršiuje, vyras pastebėjo ankstų sekmadienio rytą, kai su savo mergina išėjo iš namų parūkyti. Išeidamas jis nerado žiūronų, tačiau pasiėmė fotoaparatą, kuriuo ir buvo užfiksuota diskusijų objektu tapusi nuotrauka.

Matytą objektą vyras apibūdino kaip „bokštą“, kuris iškilo į vandens paviršių, o po keleto akimirkų vėl paniro. Liudininkas teigė ant objekto nepastebėjęs jokių skiriamųjų ženklų.

„Svarsčiau, ar tai gali būti specialiųjų tarnybų medžiojamas objektas. Iš pradžių jis tiesiog stovėjo vietoje, tačiau tuomet pajudėjo penkis ar šešis metrus ir vėl paniro“, – pasakojo Erikas. Viskas truko tik keletą minučių, tačiau vyras teigė, kad objekto greitis buvo apie penki mazgai.

Objektui panirus po vandeniu, Erikas nedelsdamas susisiekė su ginkluotomis pajėgomis, kurios po poros valandų atvyko į jo namus.

„Jie atvyko ir klausė daugelio klausimų. Juos labai domino mano matyto objekto palyginimas su bokštu, tačiau atvykėliai nesuteikė man jokios informacijos. Jis apžiūrėjo vietą, kur mačiau laivą ir pasišalino“, – teigė jis.

Specialiosios pajėgos taip pat konfiskavo vyro fotoaparatą ir atminties kortelę. Už paimtus daiktus jam buvo atlyginta. Sekmadienį vakare specialiosios pajėgos surengė spaudos konferenciją, kurioje buvo kalbama apie „užsienio šalių povandenines operacijas“. Joje taip pat buvo aptarti liudininko užfiksuoti vaizdai.

„Nuotraukoje matomas povandeninio laivo bokštas. Manyčiau, kad jo greitis yra apie trys – keturi mazgai“, – tvirtino kontradmirolas Andersas Grenstadas.

Specialistų manymu, nuotrauka liudija „užsienio valstybių povandenines operacijas“ Švedijos vandenyse. Nors atsirado žmonių, kurie abejoja, ar nekokybiškoje nuotraukoje matomas objektas tikrai yra povandeninis laivas, liudininkas Erikas tuo visiškai įsitikinęs.

„Tai tikrai buvo povandeninis laivas, esu tuo įsitikinęs. Tačiau niekas nežino, kur jie yra dabar“, – pasakojo vyras.

Parengė Emilija Riaukaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.