Mirė buvęs „The Washington Post“ redaktorius B. Bradlee

Eidamas 94-uosius metus, antradienį mirė buvęs laikraščio „The Washington Post“ vyriausiasis redaktorius Benas Bradlee. Jam vadovaujant buvo paskelbti pirmieji straipsniai apie Votergeito skandalo tyrimą, pasibaigusį prezidento Richardo Nixono, kuriam grėsė apkalta, atsistatydinimu.

Daugiau nuotraukų (1)

TASS-ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2014, 9:18 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 4:08 AM

Kaip pranešė antradienį „The Washington Post“, B.Bradley mirė „savo namuose Vašingtone dėl natūralių priežasčių“. Pastaraisiais metais jis sirgo Alzheimerio liga.

Laikraščiui „The Washington Post“ B.Bradlee vadovavo 26 metus – nuo 1965 iki 1991 metų. Manoma, kad kaip tik dėl jo pastangų leidinys tapo vienu iš Amerikos žurnalistikos flagmanų. B.Bradlee gerokai išplėtė korespondentų tinklą, atidarė naujų jo biurų tiek šalyje, tiek užsienyje. B.Bradlee vadovaujant laikraščio tiražai beveik padvigubėjo. Per tą patį laikotarpį jis 17 kartų pelnė prestižinę Pulicerio (Pulitzer) premiją.

2013 metais B.Bradlee buvo suteiktas aukščiausias civilinis JAV apdovanojimas – Prezidento laisvės medalis. Jį legendiniam laikraštininkui įteikė prezidentas Barackas Obama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.