Teroristo nušautas kanadietis visus žavėjo savo gerumu

Trečiadienio ryte pareigingai saugojęs Karo aukų memorialą Otavoje, prie Kanados parlamento, karys Nathanas Cirillo nė nenujautė, kad senka paskutinės jo gyvenimo valandos. Jis tapo jau antrojo teroro išpuolio šalyje per tris dienas auka. Nuo sužalojimų miręs vyras „Twitter“ vartotojo paviešintoje nuotraukoje šypsosi likus vos keletai sekundžių iki akimirkos, kai jis buvo pašautas, skelbia „Daily Mail“.

Reprezentacinio dalinio karys labai mylėjo gyvūnus.<br>Facebook nuotr.
Reprezentacinio dalinio karys labai mylėjo gyvūnus.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 10:49 PM

Nuo šautinės žaizdos pilvo srityje vyras mirė ligoninėje. Jos prieigas gedintys žmonės žuvusiojo atminimui nuklojo gėlėmis ir žvakelėmis, o N.Cirillo namuose be globos liko jo mažametis sūnus ir du šunys, vokiečių aviganiai.

Jo artimieji ir draugai sako, kad reprezentaciniam daliniui priklausęs karys buvo fitneso fanatikas ir didžiulis gyvūnų mylėtojas.

„Keliavome po Otavą ir lankėmės prie Karo aukų memorialo, o po keleto sekundžių įvyko susišaudymas“, - po nuotrauka su memorialą saugančiais kariais parašė „Twitter“ vartotojas „Kamazaki19982“.

Karininkai memorialą saugojo pamainomis, kurios keitėsi kas vieną ar kelias valandas. Jie visi vilkėjo tradicines uniformas – languotą vilnonį kiltą ir laivelio formos kepurę. N.Cirillo vietoje galėjo atsidurti bet kuris dalinio karys.

„Nathanas buvo geras žmogus. Jis galėjo kitiems atiduoti viską“, - pasakojo žuvusiojo draugė Marie Michele, kuri apie draugo mirtį sužinojo žiūrėdama žinias per televiziją.

Moteris pasakojo, kad N.Cirillas labai mėgo kantri muziką ir buvo fitneso fanatikas. Vyras taip pat dirbo asmeninio trenerio darbą.

Natathano dėdė Jimas Cirillas pasakojo, kad kario motina šiuo metu yra šokiruota.

„Ji tvirtina, kad tuo netiki. Ji skaitė apie tai internete. Nežinau, kaip ji sugebėjo neprarasti sąmonės. Šiuo metu ji jaučiasi visiškai palūžusi“, - teigė jis. N.Cirillo sūnaus motina su šeima nutraukė ryšius, taigi vaiko globa greičiausiai atiteks žuvusiojo motinai.

„Absinthe“ klubo, kuriame apsaugininko pareigas ėjo N.Cirillas, vadybininkas Billy Pozegas pasakojo, jog darbuotojas į darbą dažniausiai ateidavo vos baigęs kario tarnybą ir būdavo pavargęs.

Teroro išpuolis, kurio metu buvo nušautas N.Cirillas, buvo jau antras Kanadoje per tris dienas. Tony Zoblas, per savo buto langus matęs, kaip buvo nušautas memorialą saugojęs karys, nupasakojo jo išvaizdą ir tvirtino, kad sužeidęs karį teroristas pergalingai iškėlė rankas į viršų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.