Kanados policija paskelbė išpuolio Otavoje vaizdo įrašą

Kanados policija paskelbė vaizdo

Išpuolis sukrėtė Kanadą.<br>AP nuotr.
Išpuolis sukrėtė Kanadą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-10-24 10:12, atnaujinta 2018-01-24 21:19

32-ejų kanadietis Michaelas Zehafas-Bibeau trečiadienį sostinėje Otavoje karo memoriale nušovė kareivį ir įsiveržęs į parlamento pastatą toliau šaudė. Užpuoliką galiausiai nušovė parlamento apsaugos vadas Kevinas Vickersas.

Į islamą atsivertęs kanadietis nebuvo įtrauktas į 90 Kanados saugumo pajėgoms žinomų pavojingų keliautojų sąrašą, tačiau turėjo ryšių su ekstremistų elementais, nurodė policija. Neseniai vyras pateikė prašymą dėl paso ir ketino keliauti į Siriją. Šaulys taip pat nebuvo susijęs su atsivertusiu islamistu, kuris pirmadienį automobiliu pervažiavo du kareivius, kurių vienas žuvo.

Per spaudos konferenciją ketvirtadienį Kanados karališkosios raitosios policijos komisaras Bobas Paulsonas) M. Zehafą Bibeau apibūdino kaip Kanados kilmės nusikaltėlį su dviguba pilietybe, nes jo tėvas kilęs iš Libijos.

Remiantis policijos tyrimo informacija, M. Zehafas Bibeau į Otavą atvyko spalio 2 dieną sutvarkyti reikalų, susijusių su paso išdavimu. Antradienį jis nusipirko automobilį, užfiksuotą trečiadienį įvykusio išpuolio vaizdo įraše.

Po šio išpuolio Kanados premjeras Stephenas Harperis pažadėjo greitu metu sugriežtinti žvalgybos ir arešto teisę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.