Niujorko policininkus ekstremistas atakavo kirvuku

Vyras, kuris, kaip

Keturi policijos pareigūnai miesto Kvinso rajone laisvai samdomo fotografo prašymu pozavo nuotraukai, kai priėjo tas vyras, kuris netaręs nė žodžio juos užpuolė, sakoma miesto rotušės pareiškime.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Keturi policijos pareigūnai miesto Kvinso rajone laisvai samdomo fotografo prašymu pozavo nuotraukai, kai priėjo tas vyras, kuris netaręs nė žodžio juos užpuolė, sakoma miesto rotušės pareiškime.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-10-24 14:12, atnaujinta 2018-01-24 19:44

Tas vyras, kurį JAV žiniasklaida vadina Zale'u Thompsonu, „YouTube“ ir „Facebook“ buvo paskelbęs virtinę pareiškimų, kurie „demonstruoja hiperrasinį dėmesio centrą ir (dėl) religinio, ir (dėl) istorinio kontekstų, ir, galiausiai, užsimena apie jo polinkį į ekstremizmą“, nurodė grupė SITE.

Keturi policijos pareigūnai miesto Kvinso rajone laisvai samdomo fotografo prašymu pozavo nuotraukai, kai priėjo tas vyras, kuris netaręs nė žodžio juos užpuolė, sakoma miesto rotušės pareiškime.

Vienas pareigūnas buvo sužeistas į ranką, kitas – į galvą, o paskui pareigūnai nušovė užpuoliką, sakė policijos komisaras Billas Brattonas.

Pasak jo, policija aiškinasi išpuolio motyvus, bet dar per anksti pasakyti, ar jis yra susijęs su terorizmu.

29 metų praeivį atsitiktinai kliudė kulka, kuri pataikė į apatinę nugaros dalį. Tas žmogus buvo nuvežtas į ligoninę, o minėtas fotografas bendradarbiauja su policija ir nėra laikomas įtariamuoju, sakė B.Brattonas.

Policija užpuoliką apibūdina kaip maždaug 32 metų vyrą tamsia oda.

SITE, kuri stebi radikalias musulmonų grupes, sakė, kad viename komentare, kurį Z.Thompsonas paskelbė rugsėjo 13 dieną, jis vadina „džihadą pateisinamu atsaku į „sionistų ir kryžininkų“ priespaudą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.