JAV moksleivis į klasės draugus šaudė dėl patyčių

Penktadienį Merisvilio miesto vidurinės mokyklos moksleivis 14-metis Jaylenas

J.Frybergą pažinoję žmonės pasakojo, kad jis buvo populiarus mokykloje.<br>AP nuotr.
J.Frybergą pažinoję žmonės pasakojo, kad jis buvo populiarus mokykloje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 5:29 PM

Liudininkų pasakojimu, penktadienio rytą (10 val. vietos laiku) jaunuolis užėjo į mokyklos valgyklą, priėjo prie stalelio, kur sėdėjo jo klasės draugai, ir maždaug šešis kartus į juos šovė. Tada J.Frybergas išėjo iš valgyklos ir toliau šaudė. Vėliau jis nusišovė.

Mokykloje kilo panika. Mokytojai pranešė apie nelaimę policijai ir liepė visiems likti klasėse. Merisvilio miesto vidurinėje mokykloje prie Sietlo (Vašingtono valstijoje, JAV) mokosi iš viso 2,5 tūkst. moksleivių. Vėliau gelbėtojai ir policininkai sėkmingai evakavo moksleivius, praneša CNN.

J.Frybergas mėgo medžioti ir mokėjo naudoti ginklą. Kaip praneša „Hollywoodlife“, ginklą, kurį jis naudojo tragedijos dieną, jam padovanojo tėvai gimimo dienos proga. „Turbūt tai geriausia dovana iš visų“, - gyrėsi jaunuolis savo „Twitter“ paskyroje.

J.Frybergą pažinoję žmonės pasakojo, kad jis buvo populiarus mokykloje. Tačiau pastaruoju metu jis iš savo klasės draugų patyrė nemažai pasišaipymų ir pasityčiojimų. Kitų liudininkų teigimu, viena mergina atsisakė eiti su juo į pasimatymą, ir jaunuolis nepaprastai ant jos pyko.

Ketvirtadienį, spalio 23 dieną, jis parašė savo paskutinį įrašą „Twitter“: „Taip daugiau negali tęstis... Tai daugiau nebesitęs“.

Kaip patikslina „Associated press“, pastarąjį kartą Sietlo mokykloje šūviai aidėjo birželio 5 dieną. Tąsyk per užpuolimą žuvo vienas žmogus, dar du nukentėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.