Šaudynės Estijoje – mokykloje aidėjo šūviai, žuvo mokytoja

Estijos Viljandžio mieste esančioje mokykloje pirmadienio popietę aidėjo šūviai. Policijos atstovas spaudai pranešė, kad nušauta mokytoja, o šaulys sulaikytas. Iš mokyklos buvo evakuoti žmonės, praneša Estijos nacionalinis transliuotojas err.ee.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-27 15:29, atnaujinta 2018-01-24 12:44

Manoma, kad 15-metis mokinys šovė į vokiečių kalbos mokytoją Ene Sarap. Skelbiama, kad ji žuvo. Šūvio metu klasėje buvo dar 4-5 mokiniai. Policija atvykusiems tėvams iš pradžių aiškino, kad vyksta pratybos. Daugiau niekas nenukentėjo. Manoma, kad šaudęs asmuo – šios mokyklos mokinys, kuris mokėsi 9-oje klasėje. Teigiama, jog jo „Facebook“ paskyroje – gausu užuominų apie mirtį ir ginklų nuotraukų.

Anot mokyklos atstovo, į įvykio vietą atvyko greitosios medicinos pagalbos ir policijos ekipažai. Taip pat atvyko antiteroristinis būrys.

Estijos premjeras Taavi Rõivasas pareiškė užuojautą žuvusiosios artimiesiems ir Viljandžio miestui.

„Šiandien Viljandžio mokykloje buvo nušauta mokytoja. Incidentas mus visus sukrėtė. Visa Estija šiandien yra su Viljandžio žmonėmis. Kol kas nežinome incidento priežasčių, tačiau smurtas niekada nėra pateisinamas. Tokių dalykų neturėtų dėtis“, – teigė premjeras.

Išpuolį priminė ir panašaus siužeto estų filmas

Nors nusikaltimo motyvai nežinomi, išpuolis kraupiai priminė 2007 metų estų režisieriaus Ilmaro Raago filmą „Klasė“. Ironiška, kad šį Estijos filmą įkvėpė tikras šaudymas kaimyninėje Suomijoje. Ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelnęs filmas „Klasė“ pasakoja apie mokykloje užgauliojamą paauglį ir jo draugą. Neapsikentę patyčių draugai nusprendžia atkeršyti – apsiginklavę jie įsiveržia į klasę ir surengia žudynes.

Filmą sudaro keletas trumpų dalių apie tą patį įvykį, nutikusį rugsėjo 19–26 dienomis. Vėliau žiūrovai sulaukė tęsinio: buvo sukurtos 7 dalių serialas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.