Kosove žurnalistą subadė jo pranešime paminėtas vyras

Sulaikytas įtariamasis.<br>Kadras iš „Klan Kosova TV“ reportažo
Sulaikytas įtariamasis.<br>Kadras iš „Klan Kosova TV“ reportažo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2014, 8:50 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:27 AM

Kosove vienas žurnalistas pirmadienį buvo sužalotas peiliu savo darbo vietoje vyro, kuris veikiausiai buvo nepatenkintas dėl to, kaip buvo pavaizduotas viename pranešime, pranešė policija.

Reporteris Milotas Hasimja buvo užpultas privačios televizijos „Klan Kosova“ būstinėje Prištinoje, nurodė vienas policijos atstovas. „Užpuolikas buvo nedelsiant suimtas“, – pridūrė atstovas Bakis Kelanis.

Tos televizijos vyriausiasis redaktorius Gazmendas Syla sakė žurnalistams, kad tas reporteris sėdėjo prie savo darbo stalo, kai užpuolikas įėjo į jo kabinetą ir dūrė peiliu į kaklą.

Kaip praneša vietos žiniasklaida, užpuolikas buvo įleistas į biurą, kai pareiškė norintis pasikalbėti su M.Hasimja, aiškiai nepatenkintas dėl to žurnalisto sukurto jį vaizduojančio reportažo.

M.Hasimja buvo hospitalizuotas dėl trijų durtinių žaizdų, bet jo gyvybei pavojus negresia, nurodė ligoninė.

Kosovo premjeras Hashimas Thacis, šalies žurnalistų asociacija bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) griežtai pasmerkė šį išpuolį.

„Tokie veiksmai nepriimtini ir netoleruotini, kadangi jie kelia didelį pavojų žodžio ir nuomonės laisvei – vienai iš didžiausių vertybių visuomenėje ir valstybėje, kurią mes kuriame“, – sakoma H.Thacio biuro pranešime.

Kosovo žurnalistams neretai iškyla pavojus. Praeitą mėnesį reporteris Visaras Duriqis, besispecializuojantis islamo politikos temose, sulaukė daugelio grasinimų jį nužudyti, kai daugelyje savo straipsnių atkreipė apie kylantį musulmonų ekstremizmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.