Rusija pratęsė į Ukrainos parlamentą išrinktos lakūnės areštą

Maskvos teismas pirmadienį pratęsė kardomąjį areštą Ukrainos sraigtasparnių pilotei, kaltinamai dviejų Rusijos žurnalistų nužudymu, kai ši veikiausiai buvo išrinkta į Ukrainos parlamentą.

Nadežda Savčenko greičiausiai buvo išrinkta į Ukrainos Aukščiausiąją Radą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nadežda Savčenko greičiausiai buvo išrinkta į Ukrainos Aukščiausiąją Radą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2014, 9:11 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:27 AM

33 metų orlaivių navigatorės Nadeždos Savčenko advokatas sakė naujienų agentūrai AFP, kad teisėjas per posėdį už uždarų durų nurodė pratęsti ukrainietės areštą iki vasario 13 dienos.

N.Savčenko byla sulaukė didžiulio atgarsio Ukrainoje, kai Kijevas pranešė, jog į prorusiškų sukilėlių nelaisvę šalies rytuose patekusi lakūnė buvo išvežta į Rusiją ir apkaltinta dėl reporterių žūties.

Rusija tvirtina, kad ji susijusi su dviejų žurnalistų žūtimi birželį per apšaudymą netoli vieno sukilėlių patikros posto prie separatistų kontroliuojamo Luhansko miesto.

Maskva teigia, kad N.Savčenko buvo suimta, kai neteisėtai kirto Rusijos sieną.

N.Savčenko nuo spalio 10 dienos laikom liūdnai pagarsėjusiame Serbskio institute – psichiatrijos ligoninėje, kuri sovietinio režimo laikais buvo vienas iš disidentų persekiojimo įrankių. Ten lakūnei planuojama atlikti psichiatrijos ekspertizę.

Ji buvo įrašyta pirmąja partijos „Batkivšyna“ („Tėvynė“), vadovaujamos buvusios premjerės Julijos Tymošenko, sąraše per sekmadienį vykusius Aukščiausiosios Rados rinkimus ir veikiausiai pateks į parlamentą, kaip rodo jau paskelbti rezultatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.