Suomius teisia už V.Putino įtraukimą į mafiozų sąrašą

Suomijoje trys žmonės stos prieš teismą byloje dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino

Suomiai per klaidą įtraukė V.Putiną į asmenų, įtariamų ryšiais su organizuotu nusikalstamumu, sąrašą.<br>„Ria-Novosti“/„Scanpix“ nuotr.
Suomiai per klaidą įtraukė V.Putiną į asmenų, įtariamų ryšiais su organizuotu nusikalstamumu, sąrašą.<br>„Ria-Novosti“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-10-28 16:46, atnaujinta 2018-01-24 09:22

Prokuratūros sprendimu jiems pateiktas kaltinimas dėl aplaidumo kontroliuojant slaptą registrą. Du kaltinamieji dirbo policijos vadovybėje, trečiasis yra policijos tarnautojas. Visi kaltinamieji neigia savo kaltę.

Pasak valstybės prokuroro pavaduotojo Jormos Kalske, tyrėjai nustatė, kad į Centrinės kriminalinės policijos registrą buvo įrašyti žmonių, kurie nebuvo įtariami jokiais nusikaltimais, vardai ir telefonai. „Juodajame sąraše“ atsidūrė ir Rusijos prezidentas V.Putinas.

Parengtinis tyrimas šioje byloje buvo pradėtas 2013 metų balandį po televizijos kanalo MTV3 pranešimo, kad V.Putinas įrašytas į šį registrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.