„Apple“ vadovas T. Cookas: „Didžiuojuosi, kad esu gėjus“

Šiandien Timas Cookas, garsiosios „Apple“ kompanijos vadovas, pirmą kartą be jokių užuolankų rėžė, kad didžiuojasi esąs gėjus. Toks pareiškimas pasirodė jo rašinyje, kurį paskelbė „Businessweek“. Straipsnyje T.Cookas pasakoja apie tai, kaip savo seksualinės orientacijos neslėpė nuo daugelio žmonių, įskaitant ir „Apple“ kompanijos darbuotojus, skelbia portalas „Mashable“.

Nors savo rašinyje „Apple“ vadovas tvirtina, kad niekuomet neapsimetė esantis tradicinės orientacijos ir nieko neslėpė, jis pripažįsta, kad ši naujiena niekada nebuvo paskelbta viešai.<br>Reuters nuotr.
Nors savo rašinyje „Apple“ vadovas tvirtina, kad niekuomet neapsimetė esantis tradicinės orientacijos ir nieko neslėpė, jis pripažįsta, kad ši naujiena niekada nebuvo paskelbta viešai.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2014, 2:14 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 2:53 AM

„Didžiuojuosi, kad esu gėjus. Tai viena iš didžiausių Dievo man duotų dovanų. Daugybė mano kolegų „Apple“ tai žino, ir visiškai neatrodo, kad kitokia mano orientacija verčia juos elgtis su manimi kitaip“, - rašo jis.

Nors savo rašinyje „Apple“ vadovas tvirtina, kad niekuomet neapsimetė esantis tradicinės orientacijos ir nieko neslėpė, jis pripažįsta, kad ši naujiena niekada nebuvo paskelbta viešai. Laikraštyje įvardydamas priežastis, kodėl nusprendė pagaliau iškelti savo seksualinę orientaciją į viešumą, jis cituoja Martiną Liuterį Kingą.

„Svarbiausias gyvenime klausimas – ką tu atiduodi kitiems? Dažnai sau užduodu šį klausimą ir laikui bėgant suvokiau, kad noras neviešinti faktų apie save mane sulaikė nuo svarbesnių užduočių“, - rašo T.Cookas.

Šios savaitės pradžioje T.Cookas prakalbo apie savo gimtąją valstiją Alabamą. „Apple“ vadovas pareiškė, kad valstijoje per ilgai gaištama užtikrinant mažumų teisių apsaugą. Jis pabrėžė, kad procesas, kuris turėtų apsaugoti mažumas, susijusias su netradicine seksualine orientacija ar požiūrių į lytį, vyksta per lėtai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.