Prancūzija kol kas neketina perduoti Rusijai laivo „Mistral“

Prancūzijos finansų ministras

Paryžius pastaruoju metu buvo vis labiau spaudžiamas atšaukti šį kontraktą su Maskva dėl Rusijos vaidmens Ukrainos krizės metu.<br>AFP nuotr.
Paryžius pastaruoju metu buvo vis labiau spaudžiamas atšaukti šį kontraktą su Maskva dėl Rusijos vaidmens Ukrainos krizės metu.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 30, 2014, 10:30 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 4:02 AM

„Šiandien sąlygos dar nėra įvykdytos“, – ministras Michelis Sapinas sakė Prancūzijos radijui kitą dieną po to, kai Rusija pareiškė, jog tas perdavimas vyks lapkričio viduryje, nors laivą „Mistral“ pastačiusi įmonė tą informaciją iškart paneigė.

Paryžius pastaruoju metu buvo vis labiau spaudžiamas atšaukti šį kontraktą su Maskva dėl Rusijos vaidmens Ukrainos krizės metu.

Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ trečiadienį citavo vicepremjerą Dmitrijų Rogoziną, kuris sakė, kad Rusija gavo kvietimą lapkričio 14-ąją dalyvauti laivo perdavime. Tą pačią dieną esą į vandenį turi būti nuleistas ir antrasis toks laivas. 

Rusija paskelbė reikalausianti kompensacijos, jei nebus laikomasi sutarties. Abiejų laivų vertė yra daugiau nei milijardas eurų. Dalį sumos Maskva jau yra sumokėjusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.