Tėvas ir dukra dingusiu Azijos lėktuvu bandė pasivyti mamą

Pasaulis su nerimu laukia žinių apie Javos jūroje, prie Indonezijos, dingusio „AirAsia“ lėktuvo keleivių likimą. Iš viso orlaiviu skrido 155 keleiviai, tarp kurių buvo 149 Indonezijos piliečiai, trys Pietų Korėjos piliečiai, taip pat po vieną Malaizijos, Singapūro ir Didžiosios Britanijos pilietį. Šeši įgulos nariai - indoneziečiai, vienas – prancūzas.

Šeimos gyvena tragedijos nuojauta.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šeimos gyvena tragedijos nuojauta.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-28 16:26, atnaujinta 2018-01-18 02:43

Jungtinės Karalystės visuomenę sukrėtė vienintelio lėktuvų skridusio brito istorija. Nepaisant to, kad dingusio lėktuvo keleivių likimas vis dar nėra aiškus, baiminamasi neišvengiamo katastrofos fakto.

„Air Asia“ lėktuvas galimai paskutinės kelionės vieta tapo britų verslininkui Chi Man Choi, kuris su dviejų metukų dukryte Zoe skrido vėlesniu reisu, nei kiti jų šeimos nariai. Jie tikėjosi pasivyti Zoe mamą, kuri su vyresniu sūnumi iškeliavo pusdieniu anksčiau.

Esekso universitete studijavęs britas Chi Man Choi gyveno Hullo mieste, Jorkšyre. Pastaruoju metu jis dirbo vienos energetikos kompanijos Indonezijoje vadovu. Skelbiama, kad jis sau ir dukrai įsigijo vietas 1B ir 1C.

„Airbus A320-200“ lėktuvo kapitonas dokumentuose žymimas kaip Iriyanto. Indonezijoje populiaru užsirašyti tik vardą. Pasak oro linijų, jis buvo patyręs pilotas, skraidęs jau daugiau nei 6 tūkstančius valandų. Jo padėjėjas prancūzas Remi Emmanualis Pleselis turėjo 2 275 valandų skrydžių stažą.

Vienas iš keturių lėktuvo palydovų komandos narių Oscaras Desano dieną prieš Kūčias savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje visiems draugams ir artimiesiems rašė: „Visiems nuostabiems mano draugams linkiu linksmai atšvęsti Kalėdas“. Šalia šio įrašo jis pasidalino nuotrauka, kurioje dėvi „AirAsia“ atributiką.

Vos prieš keletą mėnesių jis per „Twitter“ taip pat reiškė užuojautą dėl Ukrainos separatistų numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo.

„Tai jau antra baisi nelaimė nuo Kalėdų. Tegul visos aukos ilsisi ramybėje“, - liepos 17-ąją rašė O.Desano.

Netekties skausmu su pasaulio žiniasklaida pasidalijo Louise Sidharta, kurios sužadėtinis skrido dingusiu lėktuvu.  Mergina apie blogą žinią išgirdo pakeliui į Surabajos oro uostą, iš kur turėjo išskristi į Singapūrą, kur vos prieš keletą valandų buvo išvykęs ir jos mylimasis.

„Apie tai išgirdau per radiją. Iškart įsijungiau internetą, kur pamačiau žinią.  Mano širdis iškart suprato, kad mano sužadėtinis skrido tuo lėktuvu“, - kalbėjo 25 metų mergina.

27 metų sužadėtinis į lemtingą skrydį įsėdo drauge su savo trimis broliais ir tėvais.  Pasak L.Sidhartos, tai turėjo būti paskutinis kartas, kai jie keliauja atskirai, mat 2015-ųjų gegužę pora planavo susituokti. Vis dėlto mergina teigė, jog nenusimena ir tiki, kad viskas gali būti gerai.

Oro linijų vadovas Tony Fernandesas (kuriam priklauso ir Jungtinės Karalystės „Queens Park Rangers“ futbolo klubas) jau išreiškė paramą visiems lėktuvų keliavusių žmonių artimiesiems. „Pakeliui į Surabaya, iš kur kilę dauguma keleivių. Suteiksime visą informaciją, kai tik patys gausime“, - žinutėje žadėjo jis.

„Reiškiu paramą ir užuojautą savo įmonės darbuotojų šeimoms ir artimiesiems. Mes išgyvensime šiuos skaudžius laikus“, - socialiniame tinkle „Twitter“ skelbė jis, pabrėždamas, kad sulaukė daug paramos iš kitų oro linijų valdytojų, susidūrusių su panašiomis situacijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.