2014-ųjų kadrai: Barackas Obama Baltųjų rūmų fotografų akimis

Prezidento B.Obamos metų akimirkos.<br>Baltųjų rūmų fotografų nuotr.
Prezidento B.Obamos metų akimirkos.<br>Baltųjų rūmų fotografų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-04 00:42, atnaujinta 2018-01-17 03:01

Baltųjų rūmų svetainėje paskelbtas geriausių 2014 metų nuotraukų, kurias padarė prezidento Baracko Obamos fotografai, rinkinėlis. Nuotraukas pakomentavo fotožurnalistas, vyriausiasis oficialus B.Obamos fotografas Baltuosiuose rūmuose Pete`as Souza. Tarp jo atrinktų fotografijų – daug komiškų ir emocionalių.

„Aš čia įtraukiau eilę „akimirkų“, tačiau kai kurios fotografijos labiau paremtos grafika, šviesa ir kompozicja, - aiškina savo pasirinkimą fotografas. – Yra rimtų, yra žaismingų. Ir, žinoma, yra nuotraukų su vaikais (juk prezidentas myli vaikus)“. Iš šių nuotraukų savo rinkinėlį - „geriausias iš geriausių“ paviešino ir „ABCNews“ svetainė, atmetusi užfiksuotas oficialias akimirkas, o pirmenybę atidavusi juokingiems ir jaudinantiems kadrams.

Baltųjų rūmų svetainėje nuotraukos išdėstytos chronologine tvarka, trys iš jų susijusios su Ukraina. Kovą darytoje nuotraukoje B.Obama vilki džinsus ir užsikėlęs kojas ant stalo rengiasi telefoniniam pokalbiui su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Kita nuotrauka jau oficiali: prezidentų dialogas Normandijoje. B.Obama, palinkęs prie V.Putino, kažką jam emocingai aiškina. „Esu tikras, jie tarėsi ne dėl sąjungininkų išsilaipinimo“, - komentuoja P.Souza.

Trečiojoje nuotraukoje – B.Obamos ir Petro Porošenkos susitikimas Baltuosiuose rūmuose. Įtraukta į rinkinėlį „atsižvelgus į tai, kiek daug laiko prezidentas buvo užsiėmęs Ukraina“, paaiškino fotografas.

Be daugybės nuotraukų su vaikais viena iš pačių įdomiausių – su žmogumi zuikio kostiumu: vienoje poroje su prezidentu Velykų triušis, žvelgdamas į Vašingtono paminklą, klausosi JAV himno iš Baltųjų rūmų balkono. Rinkinėlio nuotraukose taip pat galima pamatyti, kaip B.Obama žurnalu užmuša musę, įsibrovusią į Ovalinio kabineto oro erdvę, kaip laiko apsikabinęs koalą ir kaip pozuoja prieš dešimtį fotokamerų, kuriomis bus daroma jo trimatė fotografija.

Vėliau šį erdvinį vaizdą pavertė pirmuoju pasaulyje Amerikos prezidento biustu, atspasusdintu 3D spausdintuvu. Apie tai sukurtą trijų minučių trukmės filmuką Baltieji rūmai įkėlė į „YouTube“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.