Tęsiamos „AirAsia“ lėktuvo juodųjų dėžių paieškos

Paieškos misija surasti

Paieškų teritorijoje dislokuoti Indonezijos ir Rusijos narai.<br>AP nuotr.
Paieškų teritorijoje dislokuoti Indonezijos ir Rusijos narai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 5, 2015, 8:07 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 1:15 AM

Paieškų komanda surado 34 žuvusiųjų kūnus, tačiau manoma, kad daugumos aukų palaikai vis dar įstrigę lėktuve. Blogas oras apsunkino pastangas pasiekti didelius, lėktuvui priklausančius objektus.

Pareigūnai pirmadienį sakė BBC, kad po vandeniu buvo dislokuota sonarinė įranga, tačiau narai kol kas dar negrįžo į vandenį. Paieškų operacijoje dalyvauja dešimtys laivų ir orlaivių.

Jūroje šeštadienį buvo pastebėti keturi dideli objektai, kurie, kaip manoma, yra lėktuvo nuolaužos. Didžiausias objektas - 18 metrų ilgio ir 5,4 metro pločio. Visi lėktuvo fragmentai rasti 30 metrų gylyje. Penktas objektas, 9,8 m ilgio ir 1,1 m pločio, buvo pastebėtas jūros dugne sekmadienį, tačiau komandos narai negalėjo jo pasiekti ir patvirtinti, ar aptiktas objektas priklauso sudužusiam laineriui.

Paieškų teritorijoje dislokuoti Indonezijos ir Rusijos narai. Paieškų ir gelbėjimo tarnybos vadovas Fransiskus Bambangas Soelistyo pranešė, kad narai bandė sekmadienį ištirti jūros dugną, tačiau matomumas ten buvo lygus nuliui. Operacijoje buvo pasitelktos kameros, kuriomis buvo bandoma nufotografuoti objektus, tačiau iki 5 m siekiančios bangos apsunkino šias pastangas.

Paieškų ir gelbėjimo vadovo pavaduotojas Tatangas Zainudinas nurodė, esą atliekant šią operaciją lenktyniaujama su laiku ir oru.

Indonezijos susisiekimo ministerija šeštadienį pagrasino panaikinti „AirAsia“ licenciją ir apkaltino bendrovę, kad katastrofą patyręs kompanijos lėktuvas skrido pagal nesuderintą tvarkaraštį.

Anot Indonezijos orų agentūros BMKG, „AirAsia“ keleivinis lėktuvas galėjo sudužti dėl apledėjimo. Manoma, kad dėl kilusios audros pilotas pakilo į didesnį aukštį, o šaltas oras galėjo pakenkti varikliams.

Pigių skrydžių bendrovės „AirAsia“ orlaivis „Airbus A320“, skridęs iš Indonezijos į Singapūrą, dingo gruodžio 28 dieną prie Javos jūros. Lėktuvu skrido 162 keleiviai ir įgulos nariai, išgyvenusių katastrofą nerasta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.