Lenkija gavo oficialų JAV prašymą išduoti režisierių R.Polanskį

Lenkija gavo oficialų JAV prašymą išduoti žinomą režisierių Romaną Polanskį. Tai trečiadienį pranešė šalies Generalinė prokuratūra.

80 metų R. Polanskis yra Interpolo ieškomų asmenų sąraše.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
80 metų R. Polanskis yra Interpolo ieškomų asmenų sąraše.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

PAP, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2015, 4:23 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:29 PM

Atitinkami dokumentai bus perduoti Apygardos prokuratūrai Krokuvoje, tiriančiai šią bylą.

Praėjusių metų spalį JAV kreipėsi į Lenkiją, prašydamos suimti kino režisierių, kuris atvyko į šalį ir dalyvavo Lenkijos žydų istorijos muziejaus nuolatinės ekspozicijos atidarymo ceremonijoje. Kaip pranešė tada Generalinės prokuratūros spaudos sekretorius Mateuszas Martyniukas, „pradėta dirbti šiuo klausimu“.

Kaip sužinota vėliau, R. Polanskis apsilankė Krokuvos prokuratūroje, atsakė į tyrėjų klausimus ir buvo paleistas. Žinybos spaudos sekretorė Boguslawa Marcinkowska pažymėjo, kad „jis įsipareigojo atvykti į visus posėdžius, jeigu bus nagrinėjama ekstradicijos byla, nurodė savo adresą ir telefoną“.

Analogišką prašymą suimti ir išduoti R. Polanskį Lenkijos prokuratūra jau svarstė 2010 metais, bet tada buvo nuspręsta, kad, pagal šalies įstatymus, suėjo jam inkriminuojamo nuskaltimo senaties terminas.

80 metų R. Polanskis yra Interpolo ieškomų asmenų sąraše, kadangi 1977 metais Los Andželo teismas už akių jį pripažino kaltu dėl lytinių santykių su nepilnamete Samantha Gailey.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.