Susitikime Londone A. Merkel nenusileido D. Cameronui

Susitikime Londone Angela Merkel nenusileido Davidui Cameronui dėl ES migracijos ribojimo. Jos nuomone, ES valstybių narių vyriausybės gali susidoroti su ES migrantų piktnaudžiavimu pašalpomis, skelbia „Euobserver“.

A.Merkel ir D.Camerono susitikimas tėra vienas iš daugelių, kuriuos suplanavo Vokietijos kanclerė, Vokietijai pirmininkaujant G7.<br>AP nuotr.
A.Merkel ir D.Camerono susitikimas tėra vienas iš daugelių, kuriuos suplanavo Vokietijos kanclerė, Vokietijai pirmininkaujant G7.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 8, 2015, 4:08 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:49 PM

Praleidusi visą dieną besikalbėdama su D.Cameronu ir apsilankiusi Vokietijos istorijos parodoje „Britų muziejuje“, Vokietijos kanclerė pakartojo, kad ji remia tolimesnę Jungtinės Karalystės narystę ES.

„Mes norime, kad Jungtinė Karalystė liktų stiprios ir sėkmingos Europos dalimi“,– kalbėjo ji.

Žurnalistų paklausta, ar ji pritartų ES sutarčių pakeitimams, siekiant apriboti vadinamąjį „pašalpų turizmą“, A.Merkel atsakė: „Kaip Deividas sakė, mes net nebandome kvestionuoti pačio judėjimo laisvės principo. Bet mes turime atkreipti dėmesį, kai ja yra piktnaudžiaujama. Reikia viską išsiaiškinti.“

D.Cameronas nori sugriežtinti ES piliečių patekimo į Jungtinę Karalystę taisykles. Pavyzdžiui, siekiama, kad, atvykę į šalį, imigrantai susirastų darbą per šešis mėnesius, o, norėdami gauti tam tikras pašalpas, palauktų keturis metus.

Tačiau praėjusį rudenį D.Cameronas atsisakė šio plano, kadangi sulaukė pasipriešinimo iš Berlyno.

A.Merkel ir D.Camerono susitikimas tėra vienas iš daugelių, kuriuos suplanavo Vokietijos kanclerė, Vokietijai pirmininkaujant G7.

D.Cameronas sakė, kad remia judėjimo laisvę, tačiau nepalaiko piktnaudžiavimo ja. Jis taip pat pridūrė esąs įsitikinęs, kad galės išspręsti problemas tarp Jungtinės Karalystės ir Europos.

Gegužę Jungtinėje Karalystėje vyks visuotiniai rinkimai, o D.Camerono konservatorių partija šiek tiek atsilieka nuo opozicijos leiboristų partijos, kuri irgi nori apriboti migrantų pašalpas.

Jei laimėtų rinkimus, D.Cameronas pažadėjo dar kartą aptarti Jungtinės Karalystės narystę ES ir iki 2017 m. surengti referendumą. Tačiau savaitgalį jis paminėjo, kad jam būtų „malonu“ surengti referendumą anksčiau.

A.Merkel tvirtino, kad ji neturi jokių abejonių dėl Graikijos ir kad ji tikrai liks euro zonoje, nepaisant tikėtinos „Syriza“ partijos pergalės šį mėnesį.

„Graikija daug paaukojo dėl savo žmonių. Šaliai tai buvo sunkūs metai.“,– sakė A.Merkel.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.