Baimę Paryžiuje sėjęs teroristas buvo susitikęs su N.Sarkozy

Policijai paviešinus trečiojo teroristo tapatybę, paaiškėjo, kad tai yra 32 metų Amedi Coulibaly. Dar įdomiau tai, kad 2009 metais dienraštyje Le Parisien buvo pasirodęs straipsnis, kuriame buvo aprašomas asmuo tokiu pačiu vardu. Iš Grinjy – pietinio Paryžiaus priemiesčio kilęs tuomet 27 metų vyras džiaugėsi darbu „Coca-Cola“ gamykloje ir tuo, kad jam teko garbė paspausti ranką šalies prezidentui.

Penktadienį apie merginą Hayat Boumeddiene ir vaikiną Amedy Coulibaly sužinojo visa Europa. Ar šie teroristai pakenks į politinę kovą grįžtančio N.Sarkozy įvaizdžiui?<br>AFP/Scanpix nuotr.
Penktadienį apie merginą Hayat Boumeddiene ir vaikiną Amedy Coulibaly sužinojo visa Europa. Ar šie teroristai pakenks į politinę kovą grįžtančio N.Sarkozy įvaizdžiui?<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2015, 4:32 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:51 PM

Tuometis šalies lyderis Nicolas Sarkozy turėjo lankytis A.Coulibaly darbovietėje vieno savo vizito metu.

N.Sarkozy dažnai lankėsi gamyklose, kurios įdarbindavo jaunus žmones.

„Mane tai džiugina. Nežinau, ką jam pasakysiu, galbūt „labas“, – būsimuoju susitikimu su N.Sarkozy džiaugėsi tada pakalbintas A.Coulibaly.

Žiniasklaida jo istoriją nušvietė, kai rūpestingo šeimos žmogaus, kuris turi net 9 seseris.

Prancūzijos žiniasklaida rašo, kad vėliau paaiškėjo ir tamsioji A.Coulibaly pusė – jis pagarsėjo kaip nusikaltėlis, kuris nuo 2001 metų kelis sykius buvo nuteistas už vagystes, o sykį uždarytas į kalėjimą.

2010-siais jį suėmė policija įtarus ryšiais su tarptautinėmis teroristinėmis organizacijomis Alžyre. Tuomet A.Coulibaly namuose rasta „Kalašnikov“ automato šaudmenų. Tačiau kalėjime šis vyras pabuvo vos metus ir buvo paleistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.