Teroro išpuoliai įrašė Paryžių į J.Kerry kelionių planus

N.Sarkozy sulaukė pašaipų

J.Kerry pareiškė, kad vyks į Prancūziją, kad dar kartą patvirtintų JAV solidarumą su seniausia Amerikos sąjungininke.<br>AP nuotr.
J.Kerry pareiškė, kad vyks į Prancūziją, kad dar kartą patvirtintų JAV solidarumą su seniausia Amerikos sąjungininke.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 12, 2015, 7:46 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 7:28 AM

Spaudos konferencijoje kalbėjęs J.Kerry sakė, kad JAV pareigūnai, ir pats prezidentas B.Obama, buvo „smarkiai užsiėmę“ su prancūzų pareigūnais beveik iš karto po pirmojo išpuolio ir pasiūlė jiems žvalgybinę pagalbą.

„Aš tikrai manau, kad šitaip prie mūsų šiek tiek kabinėjimasi“, – sakė J.Kerry, kalbėdamas apie kritiką ir pridūrė, kad eitynėse dalyvavo JAV ambasadorius Paryžiuje, taip pat „daug žmonių iš (JAV) ambasados“.

„Kaip visi žinome, aš buvau čia, Indijoje, anksčiau suplanuotame renginyje, – paaiškino sekretorius. – Pats asmeniškai būčiau labai norėjęs būti ten, bet negalėjau dėl įsipareigojimų čia, o tokių įsipareigojimų labai svarbu laikytis“.

J.Kerry pareiškė, kad vyks į Prancūziją, kad dar kartą patvirtintų JAV solidarumą su seniausia Amerikos sąjungininke. Jis sakė, kad sužinojęs apie demonstraciją paklausė savo komandos, kada anksčiausiai galėtų vykti į Paryžių.

„Todėl aš ten užsuksiu pakeliui namo ir todėl, kad aiškiai parodyčiau, kaip mus sujaudino įvykiai ten, – sakė jis. – Nemanau, kad prancūzai turi kokių nors abejonių dėl to, kad Amerika supranta, kas vyksta, dėl mūsų pačių išgyventų netekčių ir mūsų didelio įsipareigojimo Prancūzijos žmonėms šią išbandymo akimirką“.

Būdamas Paryžiuje J.Kerry susitiks su Prancūzijos užsienio reikalų ministru Laurent'u Fabiusu, pagerbs pastarosios savaitės išpuolių aukas, kurių buvo 17.

J.Kerry laisvai kalba prancūziškai, žavisi Prancūzija; tapęs valstybės sekretoriumi Paryžiuje lankėsi keliolika kartų.

Nuo praėjusios savaitės ginkluotų islamistų įvykdytų šaudynių Paryžiuje įvyko daugiau nei 50 antimusulmoniškų incidentų, pirmadienį pranešė šalies musulmonų bendruomenė.

Gauta pranešimų apie 21 atvejį, kai buvo apšaudyti arba granatomis apmėtyti musulmoniški pasatai, taip pat užregistruoti 33 grasinimai, sakė musulmonų mažumos Centrinės musulmonų tarybos Prancūzijoje atstovas.

N.Sarkozy sulaukė pašaipų

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy pirmadienį tapo internautų pajuokų objektu po to, kai prasibrovė į pirmąsias gretas per istorines vienybės eitynes Paryžiuje šeštadienį.

Praėjus kelioms valandoms po demonstracijos internete pasirodė virtinė nuotraukų su groteline žyme #JeSuisNico, kuriose buvęs Prancūzijos lyderis užfiksuotas svarbiausiuose pasaulio įvykiuose.

Vienoje jis prie Berlyno sienos. O kas gi stovi už 1998 metų futbolo čempionatų nugalėtojų prancūzų? Tai ir vėl – Nico.

Neseniai į politiką grįžęs opozicinės dešiniųjų partijos UMP lyderis iš pradžių buvo per kelias eiles už Paryžiuje vienybės eisenoje prieš terorizmą dalyvavusių pasaulio lyderių.

Tačiau po kelių apdairių manevrų, kuriuos užfiksavo fotografai, jam pavyko prasibrauti į pirmąją istorinių eitynių eilę.

Kitose paskelbtose nuotraukose #JeSuisNico buvęs prezidentas dalyvauja John F. Kennedy laidotuvėse, Martino Lutherio Kingo protesto žygyje į Vašingtoną ir net išsilaipinime Mėnulyje.

N.Sarkozy taip pat skirtas vaidmuo animaciniame filme „Liūtas karalius“ (Lion King), seriale „Draugai“ (Friends) ir vieta ant Bobo Dylano albumo viršelio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.