Maskva nori dialogo su Vakarais

Rusijos užsienio reikalų

Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas.<br>AP nuotr.
Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 13, 2015, 4:01 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:12 AM

„Šiuo metu kelios Vakarų šalys tęsia sankcijų politiką Rusijos atžvilgiu, negalvodamos apie tokių neproduktyvių ir neatsakingų veiksmų pasekmes pasaulio politikai ir ekonomikai. Tiesą sakant, tarptautinė bendruomenė mato, kad sėkmingas ekonominis bendradarbiavimas ir stabilūs dalykiški santykiai gali tapti geopolitinių ambicijų aukomis“, - tvirtino I. Morgulovas.

„Vakarų partnerės neatsako į Rusijos kvietimus formuoti vieningą ir nedalomą saugumo sistemą Euroatlantiniame regione ir plėsti abipusiai naudingą bendradarbiavimą be dirbtinių barjerų ir dalijančių linijų. Priešingai, šios linijos perėjo į Rytus - NATO ekspansijos ir Rytų partnerystės dėka“, - įsitikinęs užsienio reikalų ministro pavaduotojas.

„Esančių nesutarimų sureguliavimas ir grįžimas prie konstruktyvaus bendradarbiavimo yra mūsų bendras interesas. Maskva yra tam pasiruošusi, tačiau tik pagal lygybės ir abipusės naudos principus, grįstus tarptautine teise“, - pažymėjo I. Morgulovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.