Musulmonas meras liepė nepatenkintiems emigrantams nešdintis

Maroke gimęs Roterdamo meras Ahmedas Aboutalebas po išpuolių Paryžiuje nusprendė išreikšti savo poziciją. Pasak jo, musulmonų imigrantai, kuriems nepatinka Vakarų civilizacija, gali nešdintis, skelbia „Daily Mail“.

Maroke gimęs Roterdamo meras Ahmedas Aboutalebas po išpuolių Paryžiuje nusprendė išreikšti savo poziciją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Maroke gimęs Roterdamo meras Ahmedas Aboutalebas po išpuolių Paryžiuje nusprendė išreikšti savo poziciją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-13 19:49, atnaujinta 2018-01-16 04:41

15 metų su tėvais į Nyderlandus atvykęs marokietis, tapęs miesto meru, greitai reagavo į radikalaus islamo atstovų atakas Paryžiuje. Prabėgus kelioms valandoms po žudynių „Charlie Hebdo“ redakcijoje televizijos eteryje jis pareiškė, kad „nemėgstantys laisvės gali susikrauti lagaminus ir vykti namo“.

„Jei jums nepatinka, kad humoristai, kurių humoras jums nepriimtinas, gali leisti savo laikraščius, tada galiu pasakyti jums, kad vyktumėt lauk!“, - emocingai kalbėjo Roterdamo meras, sulaukęs kolegos iš Londono Boriso Johnsono palaikymo.

„Štai jums tikrasis Apšvietos balsas, naujasis Volteras“, – aiškino Londono meras, girdamas A.Aboutalebo pastangas.

„Jei mes norime laimėti tuos jaunus protus, tai būtent toks balsas turi skambėti garsiausiai. Svarbu, kad tai būtų būtent musulmono balsas“, – pažymėjo jis.

A.Aboutalebas užaugo Maroko šiaurėje, imamo (musulmonų dvasininko – Red.) šeimoje. Kurį laiką dirbęs žurnalistu ir reporteriu jis tapo valstybės tarnautoju, o galiausiai 2007 metais tapo valstybės socialinių reikalų ir darbo sekretoriumi.

Antrojo pagal gyventojų kiekį Nyderlandų miesto Roterdamo meru 2008 metais tapęs A.Aboutalebas – pirmasis imigrantas, išrinktas tokio didelio Vakarų miesto vadovu. Nyderlandų Darbo partijai atstovaujantis politikas ilgą laiką demonstravo ryžtą kalbėti apie musulmonų bendruomenės problemas ir iššūkius.

Kalbėdamas po paskyrimo jis iškart pažymėjo, jog „metas nustoti matyti save kaip aukas, nes jei nebandysite integruotis, turėsite tiesiog išvykti“. A.Aboutalebas dažnai pasisako už asmens laisvę, pabrėždamas ir jo atsakomybę prisiderinti prie visuomenės poreikių.

„Tai kvaila, tai tiesiog nepaaiškinama. Nešdinkitės iš Nyderlandų, jei negalite rasti vietos čia. Visi sąmoningi musulmonai per dabar kenčia per jus“, - piktinosi Roterdamo miesto meras.

Parengė Paulius Gritėnas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį