Šri Lankoje besilankantis popiežius ragino siekti tiesos

Popiežius Pranciškus,

Popiežiaus vizitas Šri Lankoje.<br>AP nuotr.
Popiežiaus vizitas Šri Lankoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 13, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:49 AM

„Sveikimo procesui taip pat reikia įtraukti tiesos siekį“, – sakė popiežius, kurio vizito metu didžiausias dėmesys bus skiriamas susitaikymui šalyje, dar neatsigavusioje po 37 metus trukusio etninio konflikto tarp tamilų separatistų ir vyriausybinių pajėgų.

„Visi visuomenės nariai privalo dirbti drauge, visi turi turėti balsą. Visi turi būti laisvi reikšti savo susirūpinimą, savo poreikius, savo aspiracijas ir savo baimes“, – sakė Pranciškus.

Pasak pontifiko, atstatymas po konflikto turi apimti pagarbą žmogaus teisėms, kuri yra itin ginčijamas klausimas Šri Lankoje, atstūmusioje tarptautinę bendriją atsisakymu bendradarbiauti su Jungtinių Tautų (JT) mandatą turinčiu tyrimu dėl įtariamo civilių gyventojų žudymo karo metais.

„Šis didis atstatymo darbas turi apimti infrastruktūrų gerinimą ir materialinių poreikių patenkinimą, bet, netgi dar svarbiau, taip pat (turi apimti) žmogaus orumo skatinimą, pagarbą žmogaus teisėms ir visišką kiekvieno visuomenės nario įtraukimą“, – sakė popiežius, kuris kalbėjo angliškai.

Kolombo pagrindiniame oro uoste jį sutiko naujasis šalies prezidentas Maithripala Sirisena, kuris šias pareigas pradėjo eiti vos prieš kelias dienas ir kuris pažadėjo nepriklausomą vidaus tyrimą dėl įtariamų teisių pažeidimų karo metais, valdant jo pirmtakui Mahindai Rajapaksai (Mahindai Radžapakšai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.