Maskvos Raudonasis Kryžius ketina iškelti bylą JAV žiniasklaidai

Maskvos Raudonasis Kryžius šmeižto

Maskvos Raudonasis Kryžius šmeižto byloje ketina gauti 170 mln. rublių iš 18-os Ukrainos ir JAV žiniasklaidos priemonių.<br>AP asociatyvi nuotr.
Maskvos Raudonasis Kryžius šmeižto byloje ketina gauti 170 mln. rublių iš 18-os Ukrainos ir JAV žiniasklaidos priemonių.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2015, 3:18 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:01 AM

„Mes iškelsime šmeižto bylą prieš 18 JAV ir Ukrainos žiniasklaidos priemonių, vadovaudamiesi surinktais įkalčiais ir lingvistiniais vertinimais su Maskvos Saviolovskio apygardos teismu ir reikalausime 170 mln. rublių Raudonojo Kryžiaus naudai“, - sakė Maskvos Raudonojo Kryžiaus departamento pirmininkas Igoris Trunovas.

Anot jo, žiniasklaidos priemonės iškraipė medžiagą, paviešintą gruodžio 25-ąją per spaudos konferenciją, susijusią su Maskvos Raudonojo Kryžiaus humanitarinės pagalbos konvojumi Luhanskui.

I. Trunovas taip pat kreipėsi į Rusijos tyrimų komitetą, norėdamas pradėti baudžiamąjį tyrimą pagal Rusijos baudžiamąjį kodeksą už šmeižtą ir valdžios asmens įžeidimą.

„Mes taip pat su Rusijos generaliniu prokuroru ir Rusijos federaline ryšių, informacinių technologijų ir masinių komunikacijų priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“ pateikėme peticiją, prašydami apriboti priėjimą prie tų JAV ir Ukrainos žiniasklaidos internetinių ekstremistinių šaltinių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.