Popiežius ragina atlyginti už Šri Lankos karo metų blogį

Popiežius Pranciškus

Pontifikas paragino etnines tamilų ir sinhalų bendruomenes „atkurti vienybę, prarastą“ per pilietinį karą, kuris baigėsi tik 2009 metais.<br>AP nuotr.
Pontifikas paragino etnines tamilų ir sinhalų bendruomenes „atkurti vienybę, prarastą“ per pilietinį karą, kuris baigėsi tik 2009 metais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2015, 3:36 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 2:44 AM

Popiežius taip pat ragino šio 37 metus trukusio konflikto, kuris pareikalavo 100 tūkst. gyvybių ir nuniokojo tamilų dominuojamą salos šiaurę, aukas pademonstruoti atlaidumą.

„Čia šiandien yra šeimų, kurios labai nukentėjo per tą ilgą konfliktą, sudraskiusį Šri Lankos širdį“, – sakė jis, melsdamasis Madhaus Dievo Motinos šventovėje – katalikų maldininkų traukos centre, kuriame lankosi ir kitų tikėjimų žmonės.

Šri Lankos gyventojai turėtų prašyti „malonės atlyginti už mūsų nuodėmes ir visą tą blogį, kurį pažino ši žemė“, sakė jis šimtams tūkstančių maldininkų.

Pontifikas paragino etnines tamilų ir sinhalų bendruomenes „atkurti vienybę, prarastą“ per pilietinį karą, kuris baigėsi tik 2009 metais.

Madhus, esantis už 300 km į šiaurę nuo Kolombo, karo metu beveik visą laiką buvo „nešaudymo zona“, kurioje glaudėsi ir krikščionys, ir kitų tikėjimų žmonės, bėgę nuo smurto.

Tačiau jis vis tiek ne kartą buvo apšaudytas iš artilerijos pabūklų. Dėl tų smūgių tamilų sukilėliai ir vyriausybinės pajėgos kaltina vieni kitus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.