R.Polanskis bendradarbiaus su pareigūnais dėl ekstradicijos

Režisierius Romanas Polanskis teigė bendradarbiausiantis su Lenkijos pareigūnais

Šiuo metu R. Polanskis dirba ties nauju filmu apie XIX amžiaus Prancūzijos skandalą, pramintą „Dreifuso byla“.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Šiuo metu R. Polanskis dirba ties nauju filmu apie XIX amžiaus Prancūzijos skandalą, pramintą „Dreifuso byla“.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2015, 6:00 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 2:32 AM

„Oskaro“ laimėtojui, kuris šiuo metu kuria filmą Krokuvoje, 42 dienas JAV buvo taikomas areštas dėl lytinių santykių su 13-mete, tačiau jis pabėgo iš Jungtinių Valstijų prieš nuosprendžio paskelbimą.

Lenkijos prokurorai patvirtino, kad apklaus 81-erių režisierių, turintį Lenkijos ir Prancūzijos pilietybę. R. Polanskis teigė „pasitikintis Lenkijos teisingumo sistema“.

„Aš paklusiu procedūrai ir mes žiūrėsime. Tikiuosi, kad viskas bus gerai“, - pažymėjo R. Polanskis.

Lenkija paprastai draudžia savo piliečių ekstradicijas į užsienio šalis, tačiau turi ekstradicijos sutartį su JAV, kurios užpildė režisieriaus išdavimo prašymą sausio pradžioje.

Šveicarijos pareigūnai sulaikė R. Polanskį 2009 m., kai šis keliavo į Ciurichą dalyvauti kino filmų festivalyje, tačiau garsusis režisierius išvengė ekstradicijos.

Šiuo metu R. Polanskis dirba ties nauju filmu apie XIX amžiaus Prancūzijos skandalą, pramintą „Dreifuso byla“. Režisieriaus filmas vadinsis „Pareigūnas ir šnipas“ (An Officer and A Spy).

R. Polanskis 2003 m. pelnė „Oskarą“ už filmą „Pianistas“ (The Pianist), kuriame Lenkijos žydas pasakoja savo baisią išlikimo Antrojo pasaulinio karo metais istoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.