Kinijoje nuskendo testuojamas laivas, 22 žmonės ieškomi

Penktadienį daugiau nei 20 žmonių laikomi dingusiais, kai Kinijoje, Jangdzės upėje, nuskendo naujas testuojamas laivas, praneša AP.

Kinijoje nuskendo testuojamas laivas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Kinijoje nuskendo testuojamas laivas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 16, 2015, 6:34 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 8:45 PM

Iš viso naujame testuojamame laive buvo 25 žmonės, pranešė vietinė žiniasklaida. Iš jų tris asmenis pavyko išgelbėti, likusieji 22 laikomi dingusiais. Anot Kinijos transliuotojo, laive buvo apie aštuonis užsieniečius, tarp kurių Singapūro, Japonijos, Indijos gyventojai. Kinijos transporto ministerijos duomenimis, dar du laive buvę asmenys – atvykėliai iš Malaizijos ir Indonezijos.

„Vanduo užplūdo kajutę labai greitai. Greičiau nei per 20 sekundžių joje buvo pilna vandens“, – gulėdamas ligoninės lovoje, kalbėjo vienas iš išgyvenusių Wang Zhenkai, kuris lydėjo vieną japonų specialistą, testavusį laivo variklį.

Kinijos žiniasklaidos paviešintose nuotraukose virš vandens linijos matyti tik plūduriuojantis laivo priekis ir korpusas, o netoliese – baržos nuolaužos.

Anot reporterių, gelbėtojai bando iškelti laivą, aukų paieškos taip pat tęsiamos, tačiau darbą apsunkina šaltas oras ir srauni upės srovė. Incidentas įvyko tarp Dzingdziango ir Džangdziagango miestų.

Pasak vietos valdžios, laivas buvo testuojamas visų pirma nepraėjus reikiamų procedūrų, o laivo atstovai pagal nustatytas taisykles nepranešė apie laivo būklę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.