Skulptorius V. B. Kapočiūnas įtariamas mergaitės tvirkinimu

Australijos teisme nagrinėjama byla, kurios pagrindinis kaltinamasis – lietuvis. Dailininkas ir skulptorius Vytas Bronius Kapočiūnas aiškinasi dėl kaltinimų seksualiai priekabiavus prie mažametės.

Lietuviui menininkui pateikti kaltinimai mergaitės tvirkinimu.<br>Facebook.com nuotr.
Lietuviui menininkui pateikti kaltinimai mergaitės tvirkinimu.<br>Facebook.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-16 18:11, atnaujinta 2018-01-15 20:45

Įtariama, kad 71 metų lietuvių kilmės menininkas neleistinai bendravo su Australijos ambasados Ispanijoje darbuotojos vaiku, rašo canberratimes.com.au.

V.Kapočiūno šeima šiuos kaltinimus vadina absurdiškais ir sako, kad tokie kaltinimai labai nustebino. Menininko advokatė Chloe Preston teigė, kad jos klientas savo garbę gins visomis įmanomomis teisinėmis priemonėmis.

„Mano klientas kategoriškai neigia kaltinimus. Jis pasiryžęs teismui įrodyti jų absurdiškumą. Dėl to ketiname liudyti kviesti V.Kapočiūną pažinojusius žmones, tarp jų – ir nepilnamečius, su kuriais V.Kapočiūnas buvo ilgai pažįstamas ir kurie gali patvirtinti iš jo nesulaukę jokių netinkamų užuominų“, – teigė ji.

V.Kapočiūnas dėl įtarimų vaiko tvirtkinimu buvo sulaikytas rugsėjį. Lapkritį jo žmona Jane Hardy paprašė, kad ją dar iki kadencijos pabaigos atšauktų iš ambasadorės Ispanijoje pareigų ir grįžo gyventi į Australiją. Pora kartu jau daugiau nei trisdešimt metų.

Kaltinimai seksualiniu priekabiavimu prie mažametės V.Kapočiūnui buvo pareikšti po to, kai mergaitė papasakojo mamai, kad V.Kapočiūnui ji labai patinkanti. Ji aiškino, kad pagyvenęs vyras ją dažnai būčiuojąs.

„Jis bučiuoja mane į lūpas ir čia“, – rodydama sau į tarpkojį mamai pasakojo mergaitė. Sunerimusi motina tuoj pat kreipėsi į teisėsaugą. Įtariama, kad V.Kapočiūnas mažiausiai tris kartus tvirkino mergaitę.

V.Kapočiūnas su teisėsauga bendradarbiavo nuo pat tyrimo pradžios.

Per apklausas jis patvirtino, kad artimai bendravo su mergaite. Jie bendravo draugiškai: pasibučiuodavo į lūpas pasisveikindami ir atsisveikindami, žaisdavo. Kai kada jis žaidimo metu nešiodavo vaiką ant nugaros, o kartais pūsdavo orą jai į pilvą norėdamas prajuokinti. Menininkas neigia tvirkinimo faktą ir aiškina, kad tai nesusipratimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.