Už laiškus su įtartinais milteliais - 5 metai kalėjimo

Niujorkietis prisipažino išsiuntęs 20 laiškų su grasinimais, kuriuose tariamai buvo juodligės užkratas ar ricinas. Šie laiškai buvo nuo 1997 iki 2012 metų buvo siuntinėjami į JAV mokyklas ir įstatymų leidėjams, tarp jų ir senatoriui Johnui McCainui, praneša reuters.com.

Niujorkietis prisipažino išsiuntęs 20 laiškų su grasinimais, kuriuose tariamai buvo juodligės užkratas ar ricinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Niujorkietis prisipažino išsiuntęs 20 laiškų su grasinimais, kuriuose tariamai buvo juodligės užkratas ar ricinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2015, 9:59 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:41 PM

59 metų Brianas Danielis Nortonas iš Sisero pripažino teismo kaltinimus ir prisiėmė kaltę už neteisingos informacijos ir gandų platinimą bei grasinimą mirtimi. „Teisme Nortonas pripažino, kad išsiuntė daugiau nei 20 laiškų su grasinimais, kuriuose buvo balti milteliai, įvardinti kaip juodligė ar ricinas“, - sakoma nuosprendyje.

Ir ricinas, ir juodligė gali būti mirtinai pavojingos medžiagos, tačiau tyrimai parodė, kad laiškuose buvo nepavojingi milteliai. Milteliai buvo išsiųsti vyskupo Luddeno mokyklai ir Le Moino koledžui bei tuometiniam JAV gynybos sekretoriui Robertui Gatesui, senatoriui Johnui McCainui ir kongreso narei Ann Marie Buerkle.

Teismas atskleidė ir laiškuose pateiktus grasinimus. „Šlovė Alachui už rugsėjo 11-ąją. Jūs esate kiti“, - rašė B.D.Nortonas, turėdamas omenyje kraupius išpuolius Niujorke, nusinešusius beveik 3 tūkstančius gyvybių.

B.D.Nortonui gresia 5 metai kalėjime ir 250 tūkstančių dolerių (214 tūkstančių eurų) bauda. Sprendimas bus paskelbtas balandžio 10 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.