42 proc. prancūzų yra prieš pranašo Mahometo karikatūrų skelbimą

Beveik pusė prancūzų yra prieš

Beveik pusė prancūzų yra prieš pranašo Mahometo karikatūrų skelbimą.<br>AP nuotr.
Beveik pusė prancūzų yra prieš pranašo Mahometo karikatūrų skelbimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 18, 2015, 12:14 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 5:47 PM

 50 proc. apklaustųjų taip pat sakė sakė, jog remia „žodžio laisvės apribojimus internete ir socialiniuose tinkluose“. 

57 proc. apklaustųjų sakė, kad musulmonų protestai neturėtų užkirsti kelio karikatūrų viešinimui. Apklausos rezultatus skelbia sekmadienio laikraštis „Sonntagszeitung „Le Journal“.

Didelė dauguma - 81 proc. prancūzų - mano, kad iš dvigubą pilietybę turinčių asmenų, surengusių išpuolį Prancūzijoje, turėtų būti atimtas prancūziškas pasas. 68 proc. yra už tai, kad prancūzams, kovojusiems ekstremistinių grupuočių kontroliuojamose šalyse arba regionuose, būtų uždrausta sugrįžti į Prancūziją.

57 proc. respondentų taip pat pareiškė esantys prieš Prancūzijos karines misijas tokiose šalyse, kaip Libija, Sirija ar Jemenas.

Apklausa, kurios rezultatus paskelbė „Le Journal du Dimanche“, parodė, jog 81 proc. prancūzų pritaria tam, kad iš dvigubą pilietybę turinčių asmenų, įvykdžiusių teroro aktą Prancūzijos teritorijoje, būtų atimta Prancūzijos pilietybė. 

68 proc. proc. respondentų pritarė tam, kad Prancūzijos piliečiams būtų uždrausta grįžti į šalį, jei „jie yra įtariami tuo, kad buvo nuvykę kovoti į šalis ar regionus, kontroliuojamus teroristinių grupuočių“, tokius kaip Sirija. 

Tiek pat respondentų parėmė draudimą žmonėms, kurie, kaip įtariama, nori prisidėti prie džihadistų judėjimų, išvykti iš Prancūzijos. 

Tačiau 57 proc. apklausos dalyvių nepritarė Prancūzijos kariškių intervencijai tokiose šalyse kaip Libija, Sirija ir Jemenas. 

Apklausa buvo atlikta praėjusią savaitę, po žudynių satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiuje, kai islamistai nužudė 12 žmonių, sakydami, kad keršija už kartotinį pranašo Muhammado karikatūrų publikavimą tame žurnale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.