Liūtis nesukliudė mišiose dalyvauti rekordiniam skaičiui žmonių

Bendravo su tikinčiaisiais

Bendrai maldai su popiežiumi susirinko milijonai.<br>AP nuotr.
Bendrai maldai su popiežiumi susirinko milijonai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 18, 2015, 10:54 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 6:04 PM

Prieš mišias Maniloje be perstojo lijo, bet filipiniečiai garsėja savo aistringa katalikybės versija ir susirinko apimti pakilios nuotaikos.

Bendravo su tikinčiaisiais

78 metų pontifikas pakeliui į parką, kuriame vyksta mišios, kėlė minių entuziazmą. Jis važiavo „papamobiliu“, pagamintu pagal Filipinų garsiųjų mikroautobusų „džipnių“ pavyzdį.

Pontifikas, kuris buvo su vienkartiniu geltonu polietileniniu ponču, mojo ir šypsojosi džiūgavusioms minioms. „Papamobilis“ buvo ne kartą sustojęs, kad Pranciškus galėtų pasilenkti per barjerus ir pabučiuoti kūdikius.

Tada popiežius atvyko prie tikinčiųjų jūros, į mišias, kurios turi trukti dvi valandas.

Filipinai yra Katalikų Bažnyčios bastionas Azijoje; šioje buvusioje ispanų kolonijoje 80 proc. gyventojų išpažįsta katalikybę, o popiežius yra labai gerbiama figūra.

Džiūgavo dėl susitikimo

„Mes esame popiežiaus atsidavusieji“, – AFP sakė 53 metų Bernie Nacario, prieš mišias su žmona ir dviem mažais vaikais stovėjęs tarp kitų tikinčiųjų netoli Rizalo parko.

„Popiežius yra Viešpaties įrankis ir jei gali su juo komunikuoti, tai tarsi kalbėjimasis su pačiu Dievu“, – sakė jis.

Netoliese dainuojant draugų grupėms ar žmonėms pratrūkstant sveikinimo šūksniais, B.Nacario sakė, kad jau seniai serga artritu, bet šiandien jo skausmas yra dingęs.

„Tarsi Viešpats būtų išgydęs mano ligą“, – sakė jis.

Organizatoriai sakė, kad rengiasi rekordinei, iki 6 mln. tikinčiųjų miniai.

Jeigu minia bus tokia didelė, kaip tikėtasi, ji savo dydžiu pranoks ankstesnį pasaulinį į popiežiaus renginį susirinkusios minios rekordą – 5 mln. žmonių, 1995 metais toje pačioje vietoje susirinkusių į Jono Pauliaus II mišias.

Į mišias susirinko milijonai

Popiežiaus aukojamose Mišiose Maniloje sekmadienį dalyvauja milijonai žmonių. Pamaldos vyksta viename Filipinų sostinės parkų. Nepaisant lietingo oro, į jas susirinko minios tikinčiųjų, praneša agentūra AFP. 

Dar prieš Mišias į Manilos gatves suplūdo milijonai žmonių, kad galėtų pamatyti Katalikų bažnyčios vadovą. Vykdamas į parką po susitikimo su anksčiau valkatavusiais vaikais, jis vis sustodavo - sveikino tikinčiuosius ir bučiavo kūdikius. 

Mišios po atviru dangumi Manilos parke yra penkias dienas trukusios popiežiaus viešnagės kulminacija. Manoma, kad jose apsilankys apie 6 mln. žmonių. Jei šis skaičius iš tiesų bus pasiektas, bus pagerintas pasaulio rekordas, kurį toje pat vietoje 1995-aisiais pasiekė popiežius Jonas Paulius II. 

Oficialių duomenų apie dalyvių skaičių sekmadienį dar nėra. Tačiau iš oro darytos nuotraukos rodo, kad parkas ir jo apylinkės yra sausakimšos žmonių. 

80 mln. filipiniečių iš 100 mln. yra labai tikintys katalikai. Sekmadieniais šalies bažnyčios būna pilnos tikinčiųjų.

Rekordinis skaičius    Popiežiaus Pranciškaus aukojamose Mišiose Filipinų sostinėje Maniloje sekmadienį dalyvavo 6 mln. žmonių. Šį skaičių patvirtino miesto žinybos. Tai naujas pasaulio rekordas. Ligšiolinis rekordas priklausė popiežiui Jonui Pauliui II - į jo aukotas Mišias toje pat vietoje 1995-aisiais buvo susirinkę 5 mln. tikinčiųjų, praneša agentūra AFP. 

Dar prie Mišias milijonai žmonių suplūdo į Manilos gatvėse, kad galėtų pamatyti popiežių. Mišios po atviru dangumi buvo penkias dienas trukusios Pranciškaus viešnagės Azijoje kulminacija. 

Popiežius į parką, kur buvo aukojamos Mišios, vyko išskirtiniu „papamobiliu“ - filipinietišku „džipniu“. Dėl lietaus geltonu apsiaustu apsigobęs Katalikų bažnyčios vadovas vis sustodavo, kad pasisveikintų su žmonėmis ar pabučiuotų kūdikius. 

Savo pamoksle popiežius kritikavo paviršutiniškumą šiuolaikiniame gyvenime. Velnias esą vilioja žmones trumpalaikio malonumo, paviršutiniško laiko leidimo masalu. Mes švaistome savo pinigus žaidimams ir gėrimams , pamiršdami svarbius dalykus, kalbėjo popiežius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.