Po drąsaus mergaitės klausimo popiežiaus akyse pasirodė ašaros

Popiežius Pranciškus lankydamasis Filipinų sostinės Manilos Katalikiškame universitete sulaukė nepaprastai drąsaus tėvų paliktos 12 metų mergaitės klausimo. Jį išgirdęs popiežius susigraudino, apkabino verkiančią mergaitę ir susirinkusiųjų akivaizdoje išgyrė ją už drąsą, rašo „The Independent“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 18, 2015, 1:29 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 5:26 PM

„Daugybė vaikų įtraukiami į prostituciją ir narkotikus. Kodėl Dievas leidžia, kad mums tokie dalykai atsitiktų“, - kūkčiodama klausė popiežiaus dvylikametė Glyzelle Palomar.

Pontifikas, vadinamas vargšų ir nuskriaustųjų globėju, iškart priglaudė mergaitę norėdamas ją paguosti. Mergaitės klausimas taip sujaudino popiežių Pranciškų, kad vietoj pasiruoštos kalbos, kurią turėjo sakyti susirinkusiems, jis atsakinėjo į mergaitės klausimą.

„Ji vienintelė, kuri drįso iškelti klausimą, į kurį nėra atsakymo. Ir ji negalėjo išreikšti viso to žodžiais, ji išreiškė tai ašaromis“, - kalbėjo popiežius susirinkusiai miniai.

Mergaitė, uždavusi pontifikui klausimą, buvo palikta tėvų ir gyveno gatvėje, tačiau dabar ją priglaudė viena bažnyčios bendruomenė.

„Aš kviečiu kiekvieną jūsų savęs paklausti: „Ar aš išmokau, kaip pravirkti, kaip verkti, kai pamatau alkaną vaiką, gatvėje narkotikus naudojantį vaiką, benamį vaiką, atstumtą vaiką, išnaudotą vaiką, vaiką, kuris visuomenės naudojamas kaip vergas?“- skatindamas žmonės parodyti užuojautą atstumtiesiems kalbėjo popiežius.

Dvasinis vadovas sakė šiuos žodžius 30 tūkst. miniai, susirinkusiai Katalikiškame universitete Filipinų sostinėje.

Skaičiuojama, kad šalyje beveik 1,2 mln. vaikų gyvena gatvėse. O popiežiaus vizitas kaip tik ir skirtas kalbėti skurdo, nelygybės ir visuomenės narių atstūmimo temomis.

Popiežius Pranciškus atkakliai mėgina atsikratyti katalikų bažnyčią persekiojančio skandalų šleifo dėl vaikų išnaudojimo, jis mėgina modernizuoti bažnyčią ir grąžinti į ją tikinčiuosius.

Mišiose po atviru dangumi lietingoje Filipinų sostinėje sekmadienį dalyvavo net šeši milijonai žmonių ir tai buvo pergalingas finalas pontifiko kelionei Azijoje, kurios metu popiežius reiškė paramą neturtingiesiems.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.