Popiežius užbaigė kelionę Azijoje

Popiežius Pranciškus pirmadienį

Popiežiaus viešnagę Azijoje lydėjo minios.<br>AP nuotr.
Popiežiaus viešnagę Azijoje lydėjo minios.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-01-19 07:51, atnaujinta 2018-01-15 16:40

Pontifikas šios antros per penkis mėnesius savo kelionės Azijoje metu lankėsi Šri Lankoje ir Filipinuose. Šiomis kelionėmis jis siekė propaguoti Katalikų Bažnyčią viename svarbiausių jos augimo regionų.

Dešimtys tūkstančių žmonių pirmadienį Filipinų sostinėje Maniloje buvo susirinkę tose gatvėse, kuriomis važiavo jo kortežas, kad turėtų galimybę paskutinį kartą pažvelgti į popiežių, kuris šypsojosi ir mojavo jiems iš atviro „papamobilio“.

Tuomet Filipinų prezidentas Benigno Aquino ant oro uosto kilimo tako, kur buvo patiestas raudonas kilimas, vadovavo išlydėjimo ceremonijai, kurios metu dainavo ir šoko vaikai, o tada Pranciškus paskutinį kartą pamojo Filipinams ir įlipo į savo lėktuvą.

Sekmadienį įvyko vienas pagrindinių jo kelionės Azijoje akcentų, kai 6 mln. žmonių susirinko Manilos parke į jo aukotas mišias po atviru dangumi. Tai buvo pasaulinis į popiežiaus renginius susirenkančių minių rekordas.

Filipinai yra Katalikų Bažnyčios bastionas Azijoje; šioje buvusioje ispanų kolonijoje 80 proc. gyventojų, kurių iš viso yra 100 mln., išpažįsta katalikybę.

Tačiau net popiežių pribloškė žmonių jūra Manilos Rizalo parke, kurią jis apžvelgė nuo pakylos ir kuri pranoko ankstesnį pasaulinį į popiežiaus renginį susirinkusios minios rekordą – 5 mln. žmonių, 1995 metais toje pačioje vietoje susirinkusių į Jono Pauliaus II mišias.

„Negaliu išmatuoti paprastų žmonių tikėjimo“, – sakė Pranciškus, kurio žodžius citavo pontifiką penkių dienų vizito Filipinuose metu lydėjęs Manilos arkivyskupas, kardinolas Luisas Antonio Tagle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.