Davoso forumo įkūrėjas įspėjo apie lyderių laukiančias kliūtis

Planetos politikos ir finansų lyderiai jau rytoj susitiks kasmet vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume Davose, Šveicarijoje. Pasaulyje augant terorizmo grėsmei, nerimstant regioniniams konfliktams ir krentant naftos kainoms, pasaulio galingiesiems tikrai nepritrūks temų diskusijoms.

Planetos politikos ir finansų lyderiai jau rytoj susitiks kasmet vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume Davose, Šveicarijoje.<br>AFP nuotr.
Planetos politikos ir finansų lyderiai jau rytoj susitiks kasmet vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume Davose, Šveicarijoje.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-20 21:50, atnaujinta 2018-01-15 12:11

„Pasaulio lyderiai turi pasistengti labiau koordinuodami savo veiksmus, jei nori efektyviai įveikti terorizmo grėsmę ir išspręsti pasaulyje besitęsiančius konfliktus“, - renginio išvakarėse kalbėjo forumo įkūrėjas ekonomistas Klausas Schwabas.

Jo teigimu, lyderiai turi atkreipti dėmesį ir į tai, kad pasaulis juda defliacijos ciklo link. Per ateinančias dienas jie turės aptarti krintančias naftos kainas ir problemas, kurias šis procesas gali sukelti.

Anot K.Schwabo, tarptautinis bendradarbiavimas svarbiausias dviejose srityse: skatinant ekonomikos augimą ir kovojant su terorizmu.

„Teroras negali būti įveiktas nacionaliniame lygmenyje, tam reikia tarptautinės kooperacijos, - įsitikinęs K.Schwabas. - Lygiai taip pat ir ekonominis augimas – jis nebus generuojamas, jei nederinsime savo veiksmų“.

Išvyko ir Lietuvos prezidentė

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat dalyvaus Pasaulio ekonomikos forume. Šalies vadovės oficialiame tinklalapyje buvo rašoma, jog prezidentė „pakviesta kaip pagrindinė pranešėja diskusijoje apie geoekonomikos įtaką energetikai“.

„Apskritojo stalo diskusijoje, kurioje taip pat dalyvaus didžiausių pasaulio energetikos kompanijų vadovai, įtakingi ekspertai ir analitikai, formuojantys globalias energetikos tendencijas,- rašoma oficialiame prezidentūros pranešime. - Prezidentė pristatys Lietuvos patirtį stiprinant energetinį saugumą, aptars geopolitinių iššūkių įtaką pasaulinei energetikos rinkai“.

„Davose Lietuvos vadovė taip pat susitiks su forumo įkūrėju profesoriumi Klausu Schwabu, vienos įtakingiausių pasaulyje Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generaliniu sekretoriumi Angelu Gurria, dalyvaus uždaroje įtakingiausių pasaulio ekonomikos lyderių diskusijoje „Naujas globalus kontekstas strateginei konkurencijai“, politines aktualijas aptars su kitų valstybių vadovais“, - informuojama prezidentūros pranešime spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.