Kelio atgal nėra: teismas leido suimti Viktorą Janukovyčių

Nepraėjus metams o to, kai žlugo Ukrainą valdęs Viktoro Janukovyčiaus režimas, Kijevo Pečiorių rajono teismas įsakė už akių suimti buvusį šalies vadovą, kuris šiuo metu slapstosi Rusijoje, skelbia liga.net.

Abejojama, aer V.Janukovyčių Ukrainai išduos jį priglaudusį Rusija.<br>AFP nuotr.
Abejojama, aer V.Janukovyčių Ukrainai išduos jį priglaudusį Rusija.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 20, 2015, 3:12 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:47 PM

Teismo sprendimas leidžia Ukrainai teikti formalų prašymą Rusijai, kad ši išduotų V.Janukovyčių ukrainiečių teisėsaugai. Apie teismo sprendimą pirmoji pranešė Ukrainos generalinė prokuratūra.

Kiek anksčiau, po kreipimosi į Interpolą buvo paskelbta tarptautinė V.Janukovyčiaus paieška. Tiesa, abejojama, kad Rusija išduos V.Janukovyčių, kuris kaimyninėje šalyje gavo prieglobstį ir, kaip teigia vieni šaltiniai, pabėgęs iš šalies išsivežė milijardus dolerių, kuriais dabar finansuojamas karas Rytų Ukrainoje.

V. Janukovyčius iš Ukrainos buvo priverstas sprukti praėjusių metų vasarį, po Kijeve nesiliovusių protesto akcijų, riaušių bei žudynių prieš demonstrantus. V.Janukovyčius įtariamas didelių valstybės lėšų pasisavinimu bei atsakingu už masines demonstrantų žudynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.