Bostono ligoninėje užpuolikas nušovė gydytoją ir nusižudė

JAV Masačusetso valstijos

AP nuotr.
AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 21, 2015, 8:28 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:48 AM

55 metų Stephenas Pasceri atvyko į ligoninę „Brigham and Women's“ prieš 11 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku ir paklausė, kur rasti jo ieškomą gydytoją.

Tuomet S.Pasceri nuėjo į širdies ir kraujagyslių ligų skyrių, kur prie kabineto antrame aukšte dukart šovė į tą mediką, o vėliau nukreipė ginklą į save, nurodė policija.

Bostono policijos komisaras Williamas Evansas pasakojo, kad į įvykio vietą iškviesti pareigūnai tikrino kabinetus vieną po kito ir viename iš jų rado užpuoliką negyvą.

Ligoninės atstovai antradienio vakarą paskelbė, kad šio išpuolio auka tapo širdies ir kraujagyslių chirurgijos skyriaus vedėjas daktaras Michaelas J.Davidsonas.

„Daktaras Davidsonas buvo puikus ir įkvepiantis širdies chirurgas, pašventęs savo karjerą gyvybėms gelbėti ir kiekvieno paciento, kurį jis gydė, gyvenimo kokybei gerinti. Siaubinga, kad jo paties gyvybė buvo atimta tokiu šiurpiu būdu“, – sakoma ligoninės išplatintame pareiškime.

Policija nurodė, kad Milberio miestelyje Masačusetse gyvenęs S.Pasceri nebuvo to gydytojo pacientas ir neįvardijo galimų užpuoliko motyvų.

Policijos ir ligoninės pareigūnai gyrė policininkų ir ligoninės personalo greitą reakciją, pabrėždami, kad gydymo įstaigos darbuotojai buvo apmokyti, kaip elgtis per ginkluoto užpuoliko ataką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.