Japonijai – Rusijos kaltinimai dėl Kurilų salų

Japonijos užsienio reikalų ministras Fumio Kishida mėgina apversti istoriją

Rusija piktinasi, kad Japonija mėgina apversti istoriją aukštyn kojomis, lygindama padėtį Ukrainoje ir Kurilų salų problemą.<br>„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Rusija piktinasi, kad Japonija mėgina apversti istoriją aukštyn kojomis, lygindama padėtį Ukrainoje ir Kurilų salų problemą.<br>„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 21, 2015, 5:54 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:59 AM

„Kelia nuostabą Japonijos užsienio reikalų ministro F. Kishidos pareiškimai, nuskambėję per jo vizitą į Belgiją sausio 20 d., kuriuose jis išvedė analogiją tarp situacijos Ukrainoje ir „šiaurinių teritorijų“, kaip Japonijoje vadinamos pietinės Kurilų salos, priklausančios mūsų šaliai pagal Antrojo pasaulinio karo išdavas, problemos. Be kita ko, buvo pasakyta, kad „status quo buvo pakeistas jėga“, – teigė Rusijos diplomatai.

„Šia proga norėtume priminti, kad kaip tik militaristinė Japonija kartu su nacistine Vokietija, siekdamos įtvirtinti savo viešpatavimą pasaulyje, jėga pažeidė iki Antrojo pasaulinio karo egzistavusį status quo ir okupavo daugelį valstybių, – pabrėžė Rusijos URM darbuotojai. – O dabar ponas Kišida, tarsi pritardamas neseniai Vokietijoje nuskambėjusiems Ukrainos premjero Arsenijaus Jaceniuko pareiškimams, iš esmės mėgina apversti istoriją aukštyn kojomis ir peržiūrėti visuotinai pripažintą karo priežasčių ir išdavų supratimą“.

„Esame priversti konstatuoti, kad Tokijas, deja, vis dar nenori išmokti istorijos pamokų“, – pareiškė Rusijos URM atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.