Mirė garsus graikų dainininkas D. Roussos

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį mirė garsus graikų dainininkas Demis Roussos. Jam buvo 68 metai.

D.Roussous yra koncertavęs ir Lietuvoje.
D.Roussous yra koncertavęs ir Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 26, 2015, 1:36 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 1:34 AM

Apie dainininko mirtį pranešė jo duktė Emily, 2009-aisiais sukūrusi filmą apie garsiojo tėvo gyvenimą. D.Roussos, kuris per savo karjerą visame pasaulyje yra pardavęs 60 mln. kopijų albumų, mirė Atėnų ligoninėje.

Pastaruoju metu jis gyveno tiek Graikijoje, tiek Prancūzijoje, kur turėjo namą šalia Paryžiaus esančiame Neji mieste.

Žinia – po rinkimų

Kaip informavo D. Rousso šeima, ji sąmoningai anksčiau nepranešė apie jo mirtį, „kad neaptemdytų tokių svarbių rinkimų Graikijoje“.

D. Rousso gimė 1946 metais Aleksandrijoje (Egiptas), atvykėlių iš Graikijos šeimoje. Jo motina buvo dainininkė, o tėvas skambino klasikine gitara.

Pats Demis muzikos mokykloje išmoko muzikuoti gitara, trimitu, kontrabosu ir vargonais. Šeštojo dešimtmečio viduryje šeima persikėlė į Graikiją.

1963 metais D. Rousso kartu su Vangeliu Lucu Siderasu įkūrė grupę „Afroditės vaikai“ („Aphrodite's Child“), kuri 1968 metais, po karinio perversmo Graikijoje, perskraustė į Paryžių.

Pirmąja visame pasaulyje išgarsėjusia grupės daina tapo „Lietusir ašaros“ („Rain and Tears“).

1971 metais D. Rousso paliko grupę ir pradėjo solinę karjerą, kuri iš pradžių nebuvo tokia sėkminga. Bet vėliau ir dainininko albumai, ir koncertai išpopuliarėjo.

Ne kartą koncertavo Lietuvoje

Paskutinį kartą D.Roussos Lietuvoje koncertavo 2011-ųjų pavasarį. Vyresnio amžiaus publikos Lietuvoje itin mėgtas D.Roussos išgarsėjo tokiomis dainomis kaip „Forever And Ever“ ar „Goodbye, My Love, Goodbye“.

„Publikos norų reikia paisyti. Šiais laikais kuriu kitokią muziką, bet puikiai žinau, kad žiūrovai nori išgirsti mano senas, romantiškas dainas“, – „Lietuvos rytui“ yra sakęs D.Roussos.

Lietuvoje ne sykį viešėjęs atlikėjas sakė, kad mūsų šalis jo mintyse susijusi su gardžiu maistu, gražiomis moterimis ir gera muzika. „O tai – trys labai svarbūs dalykai“, – kalbėdamas su “Lietuvos rytu“ juokėsi dainininkas.

Skaitykite prieš ketverius metus „Lietuvos ryto“ žurnalisto Ramūno Zilnio interviu su D.Roussos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.