Rusai turi savo nuomonę apie išpuolį prieš „Charlie Hebdo“

30 procentų Rusijos gyventojų

Sausio 7 d. ginkluoti islamistai užpuolė pranašo Mahometo karikatūras spausdinusio satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją Paryžiuje ir nužudė 12 žmonių.<br>AP asociatyvi nuotr. iš archyvo
Sausio 7 d. ginkluoti islamistai užpuolė pranašo Mahometo karikatūras spausdinusio satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją Paryžiuje ir nužudė 12 žmonių.<br>AP asociatyvi nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-01-26 10:27, atnaujinta 2018-01-15 02:01

Tai rodo Rusijos viešosios nuomonės tyrimo centro (VCIOM) apklausos duomenys, kuriuos pirmadienį paskelbė leidinys „Kommersant“.

Dar 25 procentai apklaustųjų mano, kad teroro aktas įvyko dėl politikos, kurią vykdo Prancūzijos vyriausybė, leidusi žurnalistams užgauliai elgtis. 11 procentų atsakė, jog Prancūzijos valdžia kalta todėl, kad įsileido į šalį daug musulmonų.

8 procentai tyrimo dalyvių pažymėjo, kad išpuolio priežastis – „kelių musulmonų ekstremistų, smurtu atsakiusių į karikatūras, elgesys“, 6 procentai mano, kad teroro aktas yra neprofesionalaus specialiųjų tarnybų darbo padarinys. 5 procentai respondentų pareiškė, jog teroro aktas įvyko todėl, kad „islamo ekstremistai nekenčia pasaulietinės valstybės ir žodžio laisivės“.

Kaip pažymima, dauguma rusų mano, kad karikatūros religine tema yra „už to, kas leidžiama, ribų“. 48 procentai apklaustųjų „nesupranta teroristų veiksmų ir juos smerkia“. 5 procentai pritaria užpuolikų veiksmams.

Sausio 7 d. ginkluoti islamistai užpuolė pranašo Mahometo karikatūras spausdinusio satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją Paryžiuje ir nužudė 12 žmonių – 10 leidinio darbuotojų ir du policininkus. Dar 11 žmonių buvo sužeista. Šis teroro aktas pagal aukų skaičių yra didžiausias Prancūzijoje per pastaruosius 50 metų.

Užpuolikai – arabų kilmės prancūzai broliai Cherifas ir Saidas Kouachi sausio 9 d. buvo aptikti už 60 kilometrų į šiaurę nuo Paryžiaus ir nukauti per saugumo pajėgų operaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.